Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.  Όπως έχετε διαπιστώσει έχουμε χαλαρώσει αρκετά, αλλά να ξέρετε πως αυτό έγινε, για να μην οξύνουμε τα πνεύματα και για να πάρουμε όλοι την ευκαιρία της Μετάνοιας και να ζητήσουμε ταπεινά συγχώρεση από τον Θεό.
Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί οι οποίοι δεν δέχονται πως είναι αμαρτωλοί και παριστάνουν τους αρματωλούς, πιστεύοντας πως κανείς δεν θα τολμήσει να τους αποδώσει τα πρέποντα. 
Αυτοί δηλαδή που δεν πιστεύουν στην Θεία Δίκη και ίσως δεν πιστεύουν ....ούτε καν στον Θεό....
Λυπούμαστε, αλλά δεν είσαι κάτι όταν δηλώνεις ΑΘΕΟΣ ή όταν ντρέπεσαι να δηλώσεις ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
Αισθανόμαστε άσχημα, όταν ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αγκαλιάζουμε και προσφέρουμε σε ανθρώπους άλλων Θρησκειών, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τους Χριστιανούς και θέλουν να τους μειώνουν και να μην τους επιτρέπουν ούτε καν να έχουν την εικόνα της Παναγιάς και του Χριστού στα σχολεία και γενικώς στα κτίρια του Δημοσίου.
Ας το πάρουμε απόφαση.
Θα κάνουμε το σταυρό μας, θα κάνουμε την προσευχή μας, θα πηγαίνουμε στους Ιερούς Ναούς, θα βαπτίζουμε τα παιδιά μας και θα δηλώνουμε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
Τα πάθη του Χριστού, πρέπει να τα μελετήσουμε. Πρέπει να τα συζητήσουμε με τα παιδιά μας και να τα πούμε πως η αγκαλιά του Χριστού μας, χωρούσε όλα τα παιδιά.
Πρέπει να μην ξεχνάμε πως ο Χριστός μας, δεν ξεχώριζε τους ανθρώπους σε καλούς και σε κακούς.
Με την σταύρωσή του, έδειξε πως θυσιάστηκε για τους ανθρώπους.
Με την Ανάστασή του, έστειλε μήνυμα σε όλους αυτούς που δεν πίστεψαν στον λόγο του Θεού.
Καλή Ανάσταση.