Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, η πίστη μας, το θρήσκευμά μας, δεν διατρέχουν κανένα πρόβλημα και δεν κινδυνεύουν από κανέναν.
όλοι δηλώνουμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε και στις πράξεις.
Δεν μπορεί να είναι Χριστιανός και μάλιστα Ορθόδοξος, αυτός που βλέπει παντού αόρατους εχθρούς ή αυτός που θέλει το κακό ενός άλλου ανθρώπου ή αυτός που θυμάται να πάει στους Ιερούς Ναούς, μόνο στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση.
Τι Χριστιανός μπορεί να είναι αυτός ο οποίος βάζει τους γονείς του σε κάποιο ίδρυμα και μετά βγαίνει στα τηλεπαράθυρα και καταγγέλλει τα ιδρύματα για κακή συμπεριφορά προς τους γονείς του;;;;
Δεν μπορεί να είναι Χριστιανός, αυτός που ενώ του στέλνει ο Θεός δοκιμασίες, αυτός μόλις τις ξεπερνά , ξεχνάει πάλι τον Θεό και πιστεύει πως είναι.... δυνατός και δεν έχει κανέναν ανάγκη.
Αυτός δεν είναι Χριστιανός και μάλιστα Ορθόδοξος.
Αυτός είναι ένας άρρωστος και φανατικός, ο οποίος μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα, ακόμη και σε εκλογές έναν που θα του έλεγε πως έχει επιστολές του Ιησού Χριστού!!!
Τέλειος δεν είναι κανείς και γι΄ αυτό θα πρέπει να ζητάμε συγχώρεση αφού πρώτα μετανοήσουμε για τα όσα κάναμε.
Καλή Ανάσταση.

  Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη, ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη, ο Υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.