Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

....τα παρατράγουδα

 - Δεν υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα μας, αν όλα λειτουργούν κομματικά. Κομματικά οι διάφοροι σύλλογοι, κομματικά οι επιτροπές της γειτονιάς, κομματικά οι δημοτικές κοινότητες, κομματικά οι δήμοι, κομματικά οι περιφέρειες, κομματικά και κατευθυνόμενα τα πάντα.
Κάποια στιγμή όλοι πρέπει να καταλάβουν πως στις δημοκρατίες κυβερνούν και διοικούν οι εκλεγμένοι και σε καμία περίπτωση ....οι μειοψηφίες και οι όποιες κομματικές οργανώσεις.
Κάποια στιγμή φυσικά θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί που κυβερνούν την χώρα με εντολή του λαού, πως πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους και όχι να ζητούν από τους πολίτες να είναι νομοταγείς, όταν δεν είναι το ίδιο το κράτος.
Πως είναι δυνατόν μια πολύ μικρή μειοψηφία να κάνει καταλήψεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και άλλους δημόσιους χώρους και να παρεμποδίζει την λειτουργία τους, χωρίς αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και με την παρουσία συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, όπως ο νόμος ορίζει;
Να τελειώνουμε με τα θέματα αυτά και να τηρηθούν οι νόμοι προς κάθε κατεύθυνση.
Πρωθυπουργέ κύριε Μητσοτάκη, ρωτήσατε αν οι γονείς μπορούν να πληρώνουν τόσα έξοδα για να σπουδάζει το παιδί τους και κάποιοι να κάνουν καταλήψεις, δήθεν για το καλό των παιδιών και να παρατείνουν την χρονιά; Αυτούς μπορεί το κόμμα τους να τους θέλει αιώνιους φοιτητές, μπορεί το κόμμα να τους πληρώνει και έξοδα, αλλά τα δικά μας παιδιά δεν τα πληρώνει κανείς και είναι άδικο να σφυρίζει το κράτος αδιάφορα.
Επιτέλους ας το πάρουν όλοι απόφαση και να εφαρμοστούν οι νόμοι, χωρίς απειλές, χωρίς τραμπουκισμούς χωρίς τίποτα.
Η δύναμη του λαού είναι η ψήφος και όχι ο τραμπουκισμός.