Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

....τα παρατράγουδα

 - Κανείς δεν είναι κανενός και έτσι όλοι θα πρέπει να προσέχουμε, ώστε να μην ξεπερνάμε τα όρια και να μην γινόμαστε όπλα στα χέρια ανθρώπων οι οποίοι υπηρετούν τα άκρα και δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία.
Η Ιεραρχία της εκκλησίας μας, δεν πιστεύουμε πως θέλει να υπηρετεί τους ακραίους και να θέλει τους πιστούς πρόβατα.... και να τους καθοδηγεί προς διάφορα μαντριά.
Κανένας Μητροπολίτης δεν έχει δικαίωμα να ξεσηκώνει τους πιστούς, εναντίον βουλευτών και υπουργών οι οποίοι είναι εκλεγμένοι από τον λαό και έχουν υποχρέωση να τηρούν το Σύνταγμα και να νομοθετούν.
Οι Μητροπολίτες οφείλουν να σέβονται τους νόμους του κράτους και σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να ξεσηκώνουν τους πολίτες και ρίχνουν κατάρες προς όποιους δεν υλοποιούν τις δικές τους θέσεις.
Σεβασμιότατοι, ξέρετε καλά πως το κράτος δεν προχώρησε σε διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας, γιατί σεβάστηκε τους ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά καλά θα κάνετε να μην τραβάτε πολύ το σχοινί, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να κοπεί και τότε, τίποτα δεν θα είναι όπως σήμερα.