Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συζήτηση του ΚΚΕ στο λιμάνι της Ν. Αρτάκης το Σάββατο 18 Μαΐου

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Αντώνης Κούκουρας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ κάλεσε σε συστράτευση ώστε «τις τρεις εβδομάδες που μένουν μέχρι τις ευρωεκλογές να δώσει ο καθένας και η καθεμιά όλες μας τις δυνάμεις, αποφασιστικά, με πλατύ άνοιγμα, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα καταστήματα, στα στέκια της.... νεολαίας, για να φτάσει παντού το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και να δημιουργήσουμε ένα κύμα μεγάλης ενίσχυσης του ΚΚΕ». 
Συνέχισε τονίζοντας την ανάγκη για  «Δυνατό ΚΚΕ, γιατί αγωνίζεται με συνέπεια και χωρίς «αστερίσκους» ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που συγκρούεται με την πολιτική της εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση των ΝΑΤΟικών κομμάτων, βάζοντας τη χώρα στη θέση του θύτη κατά άλλων λαών, ρίχνοντας σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας, στο στόχαστρο αντιποίνων, διαθέτοντας τις αμερικάνικες βάσεις, στέλνοντας στην Ουκρανία στρατιωτικό εξοπλισμό, ακόμα και βόμβες Λευκού Φωσφόρου.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και καταδικάζει την γενοκτονία από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που στηρίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που στηρίζουν στον τόπο μας η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ,  το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, στο όνομα της δήθεν “αυτοάμυνας” του κατακτητή, του δυνάστη, που σκοτώνει μαζικά στη Λωρίδα της Γάζας και ολοκληρώνει το έγκλημα με την σφαγή στη Ράφα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντ. Κούκουρας στη συμβολή του ΚΚΕ στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος της περιοχής που έβαλαν δύσκολα στην μεγάλη εργοδοσία, την Κυβέρνησης της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που τη στηρίζουν. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Το ΚΚΕ με τα μέλη και τα στελέχη του στο εργατικό κίνημα συνέβαλε να ιδρυθούν νέα Σωματεία, να σταθούν στα πόδια τους αυτά που υπήρχαν, να οργανωθούν οι εργάτες και οι εργάτριες για να μην είναι μόνοι τους απέναντι στην εργοδοσία, για να διεκδικήσουν οργανωμένα και συλλογικά τα δικαιώματά τους, για να αποσπάσουν κατακτήσεις και να βελτιώσουν τη ζωή τους!
Και αυτό το διάστημα, το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα που κάνουν συντονισμένα τα Σωματεία των πτηνοσφαγείων στο Μιμίκο, στην Αγροζωή και στον Κελαϊδίτη για να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά και τον αγώνα άλλων χώρων δουλειάς όπως στην ΤΕΜΠΟ, στον κλάδο του φαρμάκου και αλλού.
Δυνατό ΚΚΕ γιατί ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ψυχή του ηρωικού, 4χρονου αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ που κατάφεραν να προστατέψουν το δικαίωμα στη δουλειά, να μείνουν στα τόπο τους, να μην ξεσπιστωθούν, ακυρώνοντας στην πράξη την κατάπτυστη κυβερνητική απόφαση για την απόλυση τους.
Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ αντέχει 4,5 χρόνια καθώς στηρίζεται την ενότητα και μαχητικότητα των εργατών και  στην μεγάλη αλληλεγγύη που έχει εκδηλωθεί από τους εργαζόμενους και λαό όλης της χώρας. Ο αγώνας αυτός είναι παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα.
Έχει μεγάλες ευθύνες η η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει σταματήσει την λειτουργία αυτής της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης. Ευθύνες έχουν όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ που οι κυβερνήσεις τους έχουν συμβάλει στην εγκατάλειψη και απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Στις εκλογές της 9ης Ιούνη πρέπει όλοι τους να πάρουν μήνυμα από τους εργαζόμενους για τους εκβιασμούς που έστησαν από κοινού με την ΕΕ!
Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής γνωρίζουν πολύ καλά τον αγώνα που κάνουν οι Κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές εργαζόμενοι τα τελευταία δύο χρόνια που από θέση ευθύνης ηγούνται στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, που το παρέλαβαν κλειστό και προσπαθούν να το μετατρέψουν σε πραγματικό αποκούμπι όλων των εργαζομένων.
Εκεί θα συνεχίσει να καταθέτει το ΚΚΕ τη δύναμη που ο λαός θα του δώσει!»