Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Οι απευθείας αναθέσεις

 - Καλημερούδια και πάμε να μιλήσουμε για απευθείας αναθέσεις έργων στους δήμους.
Ξεσηκώθηκε η κυρία Παππά και καταγγέλλει την δημοτική αρχή για τις απευθείας αναθέσεις έργου με αντικείμενο τον ευπρεπισμό και καθαρισμό του παραλιακού μετώπου σε Δημοτικές ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων και μάλιστα κατηγορεί την δημοτική αρχή, επειδή έκανε.... ανάθεση σε εταιρείες που δεν έχουν έδρα τον Δήμο Χαλκιδέων.
Ας τα πάρουμε ένα ένα τα πράγματα, γιατί μας έχει μπερδέψει η κυρία Άννα.
Το πρώτο και κυριότερο είναι πως πλέον έχουμε περάσει στην εποχή κατά την οποία οι ιδιώτες έχουν αναλάβει έργα στους δήμους, τα οποία θα έπρεπε να κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου με τους εργαζόμενους.
Αυτά που ακούμε τόσα χρόνια κι απο τους ίδιους τους εργαζόμενους, κυρίως συνδικαλιστές για τους ιδιώτες, πάνε περίπατο. Κυρία Παππά εσείς είσθε υπέρ των ιδιωτών ή κατά;
Πάμε στο δεύτερο τώρα. Στις απευθείας αναθέσεις δεν υπάρχουν εκπτώσεις, αλλά κάποιες προσφορές και επιλέγεις την καλύτερη.
Τρίτο θέμα. Πως είναι δυνατόν να έχεις προσφορά με 168 ευρώ για 40 στρέμματα (ΧΑΛΚΙΔΑ) και 168 ευρώ για 180 στρέμματα (ΑΝΘΗΔΩΝΑ), 168 ευρώ για 180 στρέμματα (ΑΥΛΙΔΑ)  και προσφορά 373 ευρώ για 80 στρέμματα (ΑΡΤΑΚΗ) με το ίδιο αντικείμενο εργασιών;;
Τέταρτο θέμα.    Είναι δυνατόν η Δημοτική Ενότητα Αυλίδας και η Δημοτική Ενότητα Ανθηδώνας να έχουν παραλιακό μέτωπο ακριβώς το ίδιο; Είναι δηλαδή και στις δύο ενότητες από 178,5 στρέμματα;;;;;
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε  και φαίνεται πως ο ευπρεπισμός και ο καθαρισμός στην δημοτική ενότητα Αρτάκης είναι πολυτελείας, γιατί εκεί είναι πολυτελείας και ο αντιδήμαρχος!!
Κυρία Άννα Παππά, μπορεί να έχετε δίκιο σε κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να προσέχετε στις διατυπώσεις και στο που υπάρχει θέμα.