Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΒΟΥΛΗΣ

ΣΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Κατά τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της χώρας, πρότεινε στον παριστάμενο κατά την υπογραφή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο την επέκταση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στον Απόδημο Ελληνισμό.
Η δράση αυτή θα συμβάλει τόσο στην αναβάθμιση του κύρους του Ανοιχτού Πανεπιστημίου όσο και στην προσφορά υπηρεσιών Παιδείας στους Απόδημους Έλληνες. Επίσης, θα συμβάλει στην αμφίδρομη επικοινωνία Αποδήμων και Μητέρας Πατρίδας. Πρόκειται για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση για το άνοιγμα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος πέρα από τα σύνορα της χώρας, σε χώρες όπου υπάρχουν ελληνικές παροικίες».
Απαντώντας στην πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε τα ακόλουθα:
«Θεωρούμε ότι η ιδέα αυτή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα εξετάσει αυτή την ιδέα για να βρούμε το συντομότερο δυνατόν έναν τρόπο μέσα από τον οποίο το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μπορεί να ανοιχτεί και να βοηθήσει την όσο το δυνατόν καλύτερη εξωτερική πολιτική της Παιδείας».