Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ-παει για θριαμβο

Μετά τη νίκη με 3-2 στο ΟΑΚΑ
Ρόμα - Παναθηναϊκός (1-3)
με αβαντάζ πρόκρισης στους «16» του Europa League
Με προίκα το υπέρ του 3-2 από τον αγώνα στο ΟΑΚΑ πριν από μια εβδομάδα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει (1-3) αυτή την ώρα την Ρόμα στο «Ολίμπικο» με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει την πρόκριση στους «16» του Europa League, εκεί που θα συναντήσει μια εκ των Σάλτσμπουργκ και Σταντάρ Λιέγης, με τον δρόμο να είναι ορθάνοιχτος για να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση.
Οι «πράσινοι» την εφετινή σεζόν πάνε αρκετά καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Σε τρία ματς στο Europa League μακριά από το ΟΑΚΑ μετράνει δύο νίκές (0-1 στο Βουκουρέστι επί της Ντιναμό και 0-1 στο Γκρατς επί της Στουρμ) και μία ήττα στην Τουρκία από την Γαλατάσαραϊ (1-0). Εχουν και μία ήττα στα προκριματικά του Champions League στο Βιθέντε Καλντερόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι...
ΡΟΜΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3
...4΄Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Νίνης έκανε ένα γέμισμα από τον άξονα, ο Σισέ από καθαρή θέση πετάχτηκε, αλλά περίπου στο ύψος του πέναλτι, δεν κατάφερε με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα.
9' Ωραία ατομική ενέργεια του Βούτσινιτς, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε στα όρια της περιοχής του Παναθηναϊκού, αλλά ο Τζόρβας έπεσε και έδιωξε με τις γροθιές.
11' ΓΚΟΛ 1-0: Εκτέλεση φάουλ από καλή θέση για τη Ρόμα, η μπάλα στρώθηκε στον Ρίισε, αυτός σούταρε δυνατά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μαρίνου και κατέληξε στη ρίζα της αριστερής δοκού του Τζόρβα και στη συνέχεια στα δίχτυα.
23' Σουτ του Ταντέι έξω από την περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.
24' Ο Σιμάο έκανε μια σέντρα - σουτ έξω από την περιοχή, ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά από θέση μέσα αριστερά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ντόνι!
27' Κίτρινη στον Κατσουράνη
37' Κίτρινη στον Μαρίνο
38' Εκτέλεση φάουλ από τον Ρίισε, η μπάλα πέρασε συρτά ανάμεσα από τα σώματα των αμυντικών και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα!
39' ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Νίνης μπήκε στην περιοχή της Ρόμα, κλείστηκε στα αριστερά, έχασε τη μπάλα, αλλά στη συνέχεια ο Ντε Ρόσι βρήκε γόνατο με γόνατο τον άσο του Παναθηναϊκού και ο βοηθός του διαιτητή υπέδειξε παράβαση και πέναλτι.
40' ΓΚΟΛ 1-1: Εκτέλεση του πέναλτι από τον Σισέ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντόνι που αν και έπεσε σωστά δεν κατάφερε να σώσει την εστία του.
43' ΓΚΟΛ 1-2: Φοβερή ενέργεια του Νίνη περίπου στο κέντρο του γηπέδου, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα πολύ δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα, έστειλε τη μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Ντόνι!
45' ΓΚΟΛ 1-3: Ο Παναθηναϊκός στην κόντρα με τον Νίνη, αυτός έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα για τον Σισέ, ο οποίος δεν ήταν οφ σάιντ, ο Γάλλος στράικερ, ξεπέρασε και τον Ντόνι και από πλάγια δεξιά με πλασέ έκανε το 1-3!
Λήξη του α' ημιχρόνου
Ρόμα (Ρανιέρι): Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Κασέτι, Μπρίγκι, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Τσέρτσι, Βούτσινιτς.
Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Νίνης, Σισέ.Διαιτητής: Μπρούνο Παϊσάο Βοηθοί: Τιάγκο Τρίγκο, Ζοσέ Ραμάλιο, Ζοάο Φερέιρα, Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία) Γήπεδο: «Ολίμπικο»