Σάββατο 8 Μαΐου 2010

«Συμπάσχουμε με τον ελληνικό λαό»

Την ευχή η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση
εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την ευχή «να υπάρξει υπέρβαση» που θα επαναφέρει τον ελληνικό λαό στην «κανονική τροχιά», εξέφρασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία την οδυνηρή έκρηξη της κρίσης στη Ελλάδα.
«Συμπάσχουμε με τον ελληνικό λαό», είπε σήμερα σε ομάδα μετεκπαιδευόμενων νηπιαγωγών από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που ......
επισκέπτονταν προσκηνυματικά το Πατριαρχείο.
«Ευχόμαστε να ξεπερασθεί αυτή η κρίσιμος στιγμή. Να υπάρξει μια υπέρβαση το ταχύτερο δυνατόν για να επανέλθει ο ελληνικός λαός στην κανονική του τροχιά».
Ο Πατριάρχης προσέθεσε ακόμα την ευχή να παραδειγματισθεί ο ελληνικός λαός «και να βαδίσει πιο σταθερά και πιο αποφασιστικά στον δρόμο του κοινού συμφέροντος και της προόδου και της ευημερίας».
«Και όταν λέμε πρόοδο και ευημερία, δεν είναι μόνο η οικονομική, δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά πρέπει όλοι μας πάντοτε, ο καθένας από το μετερίζι του, να λαμβάνει υπ’ όψιν του και τις πνευματικές αξίες, επάνω στις οποίες θεμελιώνεται η κοινωνία» είπε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πατριάρχης και στους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών την περασμένη Τετάρτη.
« Ιδιαιτέρως λυπούμαστε εδώ στο Πατριαρχείο για τις τρεις ψυχές που χάθηκαν - και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η μία από τις δύο γυναίκες ήταν και έγκυος, τέσσερις ψυχές χάθηκαν - από μία δολοφονική ενέργεια», είπε και στιγμάτισε ως «απάνθρωπη ενέργεια» το εν ψυχρώ σπάσιμο των παραθύρων και τις μολότοφ μέσα στην Τράπεζα, παρά την γνώση ότι μέσα στην τράπεζα υπήρχαν άνθρωποι. «Είναι πολύ απάνθρωπο» είπε.
«Συμπάσχουμε όλοι μας εδώ» στο Πατριαρχείο και ευχόμαστε όταν θα επιστρέψετε στην Ελλάδα, να τα βρείτε όλα πιο ήρεμα, καλύτερα και να βρείτε τον ελληνικό λαό αποφασισμένο να βαδίζει πιο σταθερά και πιο γενναία στο σωστό του δρόμο» κατέληξε.