Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης και τα θλιβερά γεγονότα της Αθήνας, με το θάνατο 3 εργαζομένων της Marfin:
Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα θλίψης.
Τρεις νέοι συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της τυφλής βίας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία εις βάρος αθώων συμπολιτών.
Η σημερινή πορεία των εργαζομένων ήταν μεγαλειώδης και ......
τέτοιες θλιβερές ενέργειες δεν μπορούν να κάμψουν το φρόνημά τους.
Οι πολίτες κρίνουν αυστηρά όλους όσους συνέβαλαν με την ανεύθυνη στάση τους στο σημερινό δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.
Οι αδιέξοδες πολιτικές ιδιαίτερα από την κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Τους τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός έδωσε σκληρή μάχη σε όλο τον κόσμο καθιστώντας με σαφήνεια ότι το δημοσιονομικό ελληνικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και το νόμισμα της.
Τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι σκληρά , επώδυνα αλλά αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η άμεση κρίση δανεισμού και χρέους της χώρας.
Όμως είναι σαφές ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι – που δεν έχουν ευθύνη για την οικονομική κρίση- να είναι πάντα τα υποζύγια της οικονομικής εξυγίανσης.
Απαιτούνται οι έχοντες και κατέχοντες – που χρόνια δεν συνεισφέρουν στα κρατικά έσοδα και επιμελώς φοροδιαφεύγουν- να ελέγχουν άμεσα και να πληρώσουν το «αντίτιμο» που τους αναλογεί.
Η πολιτική επιβολής έμμεσων φόρων επί δικαίων και αδίκων , επί πλουσίων και φτωχών γεννά και αναπαράγει την ανισότητα και την αδικία.
Το πολιτικό σύστημα απαιτείται – σ’αυτές τις επώδυνες συνθήκες για τον εργαζόμενο, συνταξιούχο να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει πρώτο το παράδειγμα τις δίκαιης κατανομής των βαρών.
Η δικαιοσύνη είναι συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας.
Η εμπέδωση αίσθησης δικαίου και δικαίων αποφάσεων είναι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης.