Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Συλλήψεις αλλοδαπών
για ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.
Πιο αναλυτικά, χθες στις 16:05, στελέχη του Λιμεναρχείου, κανόνισαν .....
ελεγχόμενη συνάντηση στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, με 19χρονο αλλοδαπό, για την αγορά ναρκωτικών ουσιών.
Ο 19χρονος, προσήλθε στο σημείο και συνελήφθη τη χρονική στιγμή που παρέδιδε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 4 γραμμαρίων, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε έλεγχος στο διαμέρισμά του στην πόλη της Χαλκίδας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν ακόμη 12 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 41 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης του περιστατικού και ύστερα από νέα στοιχεία, προέκυψε ότι στην υπόθεση εμπλεκόταν ένας ακόμη αλλοδαπός, επίσης 19 ετών, κάτοικος Χαλκίδας, ο οποίος εντοπίστηκε στο λιμάνι και συνελήφθη, ενώ κατόπιν έρευνας στο διαμέρισμά του, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε ξύλινο έπιπλο, μια πλαστική σακούλα που περιείχε 8 νάυλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 5,3 γραμμαρίων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκαν.