Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Αντώνης Φώτσης

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ


Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Αντώνης Φώτσης ήταν χαρούμενος για την εμφάνιση απέναντι στον Καναδά, αλλά δήλωσε αντίθετος με τις αποδοκιμασίες εναντίον του Σπανούλη.
Συγκεκριμένα τόνισε για την νίκη επί του Καναδά ότι «είμαστε χαρούμενοι για την εμφάνιση. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Δεν ξέραμε ότι η..........
 διαφορά της νίκης θα είναι ρεκόρ και δεν την κυνηγούσαμε. Σίγουρα μας δίνει χαρά. Ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στην Τουρκία».
Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς τον Βασίλη Σπανούλη από μικρή μερίδα οπαδών δήλωσε ότι «δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Οι παίκτες αφήνουν την ξεκούραση τους και έρχονται στην Εθνική και αγωνίζονται για όλους τους Έλληνες. Δεν έρχονται να παίξουν ούτε για τον Ολυμπιακό ούτε για τον Παναθηναϊκό».


Καζλάουσκας: «Σε καλό ρυθμό από την αρχή»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής και την ευρεία νίκη επί του Καναδά δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας.
«Μετά τις δύο νίκες του Καναδά επί της Γαλλίας, περιμέναμε πιο δύσκολο το παιχνίδι και προετοιμαστήκαμε καλά αυτό. Όμως μετά το μακρινό ταξίδι και τη διαφορά ώρας ήταν δύσκολο για τους αντίπαλούς μας να αντεπεξέλθουν. Η δική μας ομάδα μπήκε σε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή χάρη στη συγκέντρωση και την πολύ καλή άμυνα. Μετά τα μέσα του αγώνα ίσως κατέθεσαν τα όπλα και νικήσαμε πολύ εύκολα».
Ερωτηθείς αν φοβάται μήπως οι άνετες νίκες δημιουργήσουν υπεραισιοδοξία ή εφησυχασμό, απάντησε: «Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε, ιδιαίτερα στην άμυνα, που μας έδωσε εύκολα καλάθια. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε πως δεν μπορούμε κάθε μέρα να έχουμε τέτοια απόδοση και τόσο μεγάλες διαφορές. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι διαφορετικά, θα χαρακτηρίζονται από τη δύναμη και θα υπάρχουν πολλές επαφές. Θα δούμε πώς θα αντεπεξέλθει η ομάδα απέναντι σε διαφορετικές άμυνες».
Όσο για τη δωδεκάδα ανέφερε: «Στα τρία αυτά παιχνίδια, έχουμε αποφασίσει ότι με τη σειρά θα παίξει ο Βασιλειάδης, ο Παπανικολάου και ο Παππάς. Ο Βασιλειάδης πήρε χρόνο συμμετοχής και βρήκε ρυθμό».
Για τον τραυματισμό του Σχορτσανίτη, τόνισε: «Ο Σοφοκλής είχε έναν τραυματισμό στην Κύπρο, αλλά έκανε θεραπείες και ήταν καλά. Χτύπησε στο ίδιο χέρι και είναι πολύ νωρίς ακόμη. Δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του».
Για την κατάσταση του Μπουρούση είπε: «Ο Γιάννης συνεχίζει να κάνει ατομικές προπονήσεις, αλλά δεν μπορώ ακόμη να πω με βεβαιότητα πως θα ενισχύσει την ομάδα στην Τουρκία. Κάποιοι άλλοι παίκτες έχουν μικρότερα προβλήματα, όπως ο Σπανούλης, ο Τσαρτσαρής και ο Βουγιούκας. Μετά από σκληρές προπονήσεις είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ενοχλήσεις. Μετά το τουρνουά αυτό θα χαμηλώσουμε την ένταση των προπονήσεων, γιατί πλησιάζουν οι αγώνες».
Ο προπονητής του Καναδά, Λίο Ράουτινς, δήλωσε από την πλευρά του: «Προφανώς η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς δεν είμαστε τόσο κακοί. Τουλάχιστον όχι όσο εμφανιστήκαμε σήμερα. Το βέβαιο είναι πως την Τετάρτη θα είμαστε διαφορετικοί. Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες, αλλά ουσιαστικά είναι σαν να βγήκαμε μόλις από το αεροπλάνο και δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια. Φυσικά δεν φταίει μόνο αυτό για την ήττα μας».