Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ


Ο Δήμαρχος Μαρμαρίου για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας
Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρμαρίου, ο Δήμαρχος Μαρμαρίου υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά την υποβολή κοινής πρότασης στο Μέτρο 20.1 ‘Ψηφιακές Υπηρεσίες’ του προγράμματος ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’ για τον........
 νεοσύστατο Δήμο Καρύστου. Οι συμφωνηθέντες προτάσεις αφορούν δύο θεματικές ενότητες. Πιο συγκεκριμένα:
Α) «Πολιτισμός – Αθλητισμός» που στόχο έχει την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, τοπικών προϊόντων, τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων.
Β) «Κοινωνική Πρόνοια» που στόχο έχει την προσφορά υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, μέσω χρήσης νέων τεχνολογιών. Υπηρεσίες τηλεϊατρικής έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν σημαντικό σύμμαχο για την οικοδόμηση σύγχρονων, ευέλικτων και αποδοτικότερων διοικητικών δομών ώστε ο νέος Δήμος Καρύστου να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες. Ως υποψήφιος του νέου Δήμου Καρύστου έχω έλθει σε επαφή με εμπειρογνώμονες της ‘Κοινωνίας της Πληροφορίας’ ώστε να κάνουμε χρήση κάθε εν δυνάμει υπηρεσίας του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013). Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσω θα αναφερθώ εκτενέστερα σε προγράμματα χρήσης νέων τεχνολογιών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Μαρμαρίου
Νικόλαος Μανώλης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Νέου Δήμου Καρύστου