Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Επίθεση Hacker
στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της ιστοσελίδας του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω επίθεσης «κακόβουλου» λογισμικού. Άμεσα καλέστηκε η αρμόδια εταιρία που διαχειρίζεται τη σελίδα, η οποία και «καθάρισε» το λογισμικό που δημιούργησε το πρόβλημα από τους ιούς, οπότε και δεν υπάρχει κίνδυνος πλέον για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του Δήμου Χαλκιδέων. Συγκεκριμένα, η......
 κακόβουλη αυτή παρέμβαση έγινε από την πύλη επικοινωνίας των πολιτών με το Δήμο Χαλκιδέων.
Παρ’ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εντούτοις παραμένει η επισήμανση της Google, ότι η σελίδα δεν είναι ασφαλής. Σε ενημέρωση που είχαμε από την εταιρία, επειδή αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, γίνεται προσπάθεια επικοινωνίας με τη google, ώστε να διαπιστωθεί ότι η σελίδα είναι ασφαλής, προκειμένου να άρει την παραπάνω επισήμανση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει κάνει προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών μέσω του διαδικτύου, για δράσεις και παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη και έχει καταφέρει να αναπτύξει μια καλή επικοινωνία με τους πολίτες. Δημιουργεί, λοιπόν ερωτηματικά, τι σκοπούς εξυπηρετεί η επίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα και τι στόχο είχαν οι δημιουργοί του ιού.