Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2010.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΓΩΝΗ!!

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ακούμε όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να δώσει σίγουρα χρίσμα στο Δήμο Χαλκιδέων. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η υπόθεση θα έχει τελειώσει μέχρι σήμερα, Παρασκευή, το βράδυ. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι, με βάση πoια διαδικασία θα γίνει αυτή η χρισματοδότηση.
Δηλαδή, το χρίσμα θα αποδοθεί με τους όρους της διαδικασίας που όρισε το ΠΑΣΟΚ ή θα αποδοθεί με βάση τις επαφές και τα «κονέ» που έχει ο......
 κάθε υποψήφιος στο κέντρο;
Γνωρίζουμε ότι αυτή η περιβόητη διαδικασία του χρίσματος ξεκίνησε με προτάσεις και αυτοπροτάσεις στις αρχές του Καλοκαιριού. Στην συνέχεια είχαμε τις εξής εξελίξεις:
Δημήτρης Αναγνωστάκης και Χρήστος Παγώνης κλήθηκαν στα κεντρικά στις 2 Αυγούστου, τους είπαν ότι θα γίνει δημοσκόπηση και ότι η απόδοση του χρίσματος θα ανακοινωθεί στις 3 του Σεπτέμβρη.
Ζητήθηκε από τους δύο υποψηφίους να αποδεχτούν την διαδικασία και να δεσμευτούν ότι στην περίπτωση που κάποιος δεν πάρει το χρίσμα θα στηρίξει τον άλλον.
Την αμέσως επόμενη ημέρα ο Χρήστος Παγώνης ήρθε στην Χαλκίδα και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ανεξάρτητα από το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, καλώντας το κυβερνών κόμμα να τον στηρίξει, εάν θέλει.
Στο τέλος Αυγούστου, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Χρήστος Παγώνης κλήθηκαν ξανά στα κεντρικά και τους είπαν ότι πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν το Δήμο, διαφορετικά θα κατέβει υποψήφιος ο Θανάσης Μπουραντάς.
Τελικά όμως δεν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Θανάση Μπουραντά και ο νυν Νομάρχης ανακοίνωσε στην συνέχεια την υποψηφιότητά του ως αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας στο πλευρό του Κλέαρχου Περγαντά.
Μία ημέρα πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπουραντά ο Χρήστος Παγώνης έδωσε στην δημοσιότητα ονόματα υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του.
Ουσιαστικά λοιπόν η διαδικασία έχει ήδη παραβιαστεί. Ο Χρήστος Παγώνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ, γνωστοποίησε ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού του πριν δώσει οποιαδήποτε στήριξη το κόμμα και προχωρά προς τις εκλογές.
Εκ των πραγμάτων, ο μόνος που περιμένει υπομονετικά την έκφραση της θέσης του πολιτικού του χώρου είναι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης. Και είναι ο μόνος που παραμένει στην διαδικασία που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ όρισε και ο ίδιος ήταν και είναι ο μόνος που την αποδέχτηκε.
Υπό αυτές τις συνθήκες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εάν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε είναι κατανοητό ότι έχει μια επιλογή, δηλαδή αυτή του Δημήτρη Αναγνωστάκη. Εάν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η διαδικασία δεν βρίσκεται σε εξέλιξη και για κάποιους λόγους έχει κλείσει, τότε δεν μπορεί να δώσει χρίσμα σε κανέναν από τους δύο και είναι λογικό να καταφύγει σε άλλη επιλογή αποδεχόμενο ότι η διαδικασία που όρισε οδήγησε σε αδιέξοδο.
Εάν όμως το ΠΑΣΟΚ δώσει το χρίσμα στον Χρήστο Παγώνη, τότε είναι κατανοητό ότι αποδέχεται την αδυναμία του να τηρήσει τους όρους και τις διαδικασίες που το ίδιο όρισε.
Και τι θα έκανε σε αυτή την περίπτωση ο κάθε λογικός «Αναγνωστάκης» ο οποίος περιμένει τουλάχιστον αντικειμενική συμπεριφορά από τον πολιτικό χώρο που υπηρέτησε τόσα χρόνια;
Κατά την άποψή μας θα έπρεπε να πάει μια βόλτα στην γέφυρα της Χαλκίδας, να ανεμίσει την κομματική του ταυτότητα στο φθινοπωρινό αεράκι και να την πετάξει με δόξα και τιμή στα ιστορικά νευρά του Ευρίπου. Και στην συνέχεια, να προχωρήσει προς το Δημαρχείο απαλλαγμένος από τα βαρίδια και όντας σίγουρος ότι με την κίνηση αυτή κέρδισε την εκτίμηση των πολιτών της Χαλκίδας!