Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΓΩΝΗ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΑΓΓΥΛΩΜΕΝΗ
ΚΑΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ



1998: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου Χαλκιδέων. Πρώτος σε ψήφους ο Αναγνωστάκης και δεύτερος ο Στέλιος Μαργαρίτης. Το χρίσμα δίνεται στον Στέλιο Μαργαρίτη αφού κρίθηκε ότι το κόμμα πρέπει να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία. Ο Αναγνωστάκης, παρά την πικρία του, συντάσσεται με την απόφαση του κόμματος και κατεβαίνει υποψήφιος με τον Στέλιο Μαργαρίτη. Και ο .....
Στέλιος Μαργαρίτης χάνει τις εκλογές στον δεύτερο γύρο, έχοντας να αντιμετωπίσει (να μην το ξεχνάμε) και την υποψηφιότητα και του Ορέστη Παπαστρατή.
Συμπέρασμα: Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ έκανε Δήμαρχο τον Μπάμπη Μανιάτη!!!!


ΧΑΛΚΙΔΑ 2002: Ο Αναγνωστάκης παίρνει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και διαλύει τον Χ. Μανιάτη με διαφορά 10 μονάδων στην δεύτερη Κυριακή. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.
ΓΕΝΑΡΗΣ 2003: Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης αναλαμβάνει το Δήμο έχοντας ήδη απέναντί του ένα μπλοκ εσωκομματικής αντιπολίτευσης, τα μέλη του οποίου έχουν ένα και μοναδικό στόχο (ίσως και άλλου είδους συμφέροντα): Να τον διαλύσουν γιατί «τόλμησε» να γίνει Δήμαρχος.
Καθ όλη την διάρκεια της θητείας του το παρασκήνιο λειτουργεί με χυδαίες μεθόδους. «Συνεργάτες» αντί να δουλέψουν και να παράγουν έργο στο Δήμο, το μόνο που κάνουν είναι να γυρίζουν από καφενείο σε καφενείο και να «θάβουν» το Δήμαρχο, συνεπικουρούμενοι από απολιθώματα της πολιτικής που έχουν βάλει στόχο ζωής να τον εξαφανίσουν πολιτικά.
ΕΚΛΟΓΕΣ 2006: Ο τσαμπουκάς του μπλοκ των ορκισμένων εχθρών του Δημάρχου λειτουργεί ή μάλλον οργιάζει πριν τις εκλογές. Θέλουν να τον «ξεδοντιάσουν» από στελέχη, κυκλοφορούν φήμες για κάθοδο διασπαστικού ψηφοδελτίου (δεν τους έκατσε) και βέβαια, οργανώνεται πυρήνας ο οποίος έχει ως στόχο να πριμοδοτήσει τον αντίπαλό του. Το ΠΑΣΟΚ σιωπά. Δεν βλέπει, δεν ακούει, μένει αμέτοχο. Και δίνει την εκλογή στον Θανάση Ζεμπίλη, φέρνοντας την πόλη πολλά χρόνια πίσω.
ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ 2010: Το ΠΑΣΟΚ ορίζει διαδικασία για την απόδοση του χρίσματος. Εδώ δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Ο Αναγνωστάκης αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Ο Αναγνωστάκης τηρεί την διαδικασία μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν ανακοινώνει κάθοδο στις εκλογές. Ο Χρήστος Παγώνης καταγγέλλει την διαδικασία στις 3 Αυγούστου και ανακοινώνει ότι θα κατέβει είτε πάρει το χρίσμα είτε όχι. Λίγες εβδομάδες μετά ανακοινώνει και τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του.
Και όμως, έχουν και οι δύο υπογράψει ότι θα σεβαστούν την απόφαση του κόμματος. Πως θα την σεβαστούν όμως από την στιγμή που ήδη έχει παραβιαστεί η διαδικασία; Το ΠΑΣΟΚ, στην ουσία έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να δώσει το χρίσμα στον Δημήτρη Αναγνωστάκη και η δεύτερη να βρει τρίτο πρόσωπο. Η επιλογή του Θανάση Μπουραντά δεν προχωράει. Άρα, ή πρέπει να βρουν τρίτο υποψήφιο ή να δώσουν το χρίσμα στον Αναγνωστάκη. Αυτό υπαγορεύει η κοινή λογική. Αυτό υπαγορεύουν οι κανόνες αυτοσεβασμού ενός κόμματος με ιστορία. Και όμως δεν γίνεται έτσι.
20 Σεπτεμβρίου 2010: Το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει την επιλογή του για το Δήμο Χαλκιδέων. Είναι ο Χρήστος Παγώνης. Δηλαδή ο υποψήφιος που είχε απορρίψει την διαδικασία, που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και έλεγε ότι έτσι ή αλλιώς θα κατέβει. Το ΠΑΣΟΚ αυτό – γελοιοποιείται και ο Θανάσης Ζεμπίλης τρίβει τα χέρια του.
Και τώρα, τι πρέπει να κάνει ο Αναγνωστάκης; Να συνταχθεί με την «απόφαση»του κόμματος η οποία είναι σε βάρος της διαδικασίας που το ίδιο όρισε; Να πάει στο σπίτι του; Να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος;
Η απάντηση είναι απλή: Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να δώσει μια «δεύτερη ευκαιρία» στον Θανάση Ζεμπίλη και όχι στον Δημήτρη Αναγνωστάκη. Ο Αναγνωστάκης θα συνηγορήσει; Άλλωστε, ο πρώην Δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει ότι τον ενδιαφέρει μόνο ο Δήμος, θέση που απορρέει από την αγάπη του για την πόλη. Δεν διεκδίκησε άλλες θέσεις, δεν έθεσε υποψηφιότητα όπου του έκατσε. Παρέμεινε «πιστός» στην Χαλκίδα. Αν την αγαπά λοιπόν…ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!
Ήρθε η ώρα να παρακάμψει την αγάπη του για την τήρηση της κομματικής νομιμότητας και να προκριθεί η αγάπη του για την πόλη. Ήρθε η ώρα να βάλει τέλος στα δεινά, στα οποία καταδίκασαν και καταδικάζουν την πόλη τα κομματικά απολιθώματα, και να προχωρήσει μπροστά.
Και αυτό θα το εκτιμήσουν οι πολίτες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Περιμένουμε την ανακοίνωση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του!!!
ΚΟΣΜΑΣ ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ