Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στους τόνους λάσπης,
στο μόνο δημιούργημα
του πρώην δημάρχου κ. Παπαναστασίου !



Ο τέως Δήμαρχος Κονιστρών ολοκλήρωσε την προεκλογική του προσπάθεια, επιχειρώντας να διαψεύσει το δικό μας έργο, μια και απ’ ότι φαίνεται δεν είχε να παρουσιάσει κάτι δικό του.
Φρόντισε να επενδύσει με τόνους λάσπης, τον απολογισμό των οκτώ δημιουργικών χρόνων, του Δημάρχου Κύμης που είχε τους εξής άξονες:
1.Μεγάλα αναπτυξιακά έργα, 2. Έργα υποδομών, 3. Νεολαία και αθλητισμός 4. Μέριμνα, 5.Περιβάλλον, 6. Πολιτισμός – Τουρισμός 7. Οργάνωση υπηρεσιών, οικονομικά - διαφάνεια, αντιπαραθέτει 16 επιχειρήματα παντελώς ψευδή, τα οποία......
 προσπαθεί να θεμελιώσει με λάσπη.
Ως τέως Δήμαρχος θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν στέκεται η λάσπη μόνη της!
Σαφώς από τους επτά άξονες του απολογισμού και τις 200 αποδείξεις το μόνο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είναι έργα που έχουν υποστεί φθορά από το χρόνο ή δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη! Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, όταν υπάρχει πλήρης «άγνοια», ακόμη και της σημασίας των λέξεων, ανάπτυξη, πολιτισμός, περιβάλλον, μέριμνα και ειδικά «διαφάνεια».
Στα σαθρά θεμέλια της λάσπης των 16 επιχειρημάτων απαντάμε:
Γήπεδο ποδοσφαίρου Κύμης:
Αφού την λέξη αθλητισμός δεν την γνωρίζετε γιατί την εμπλέκετε;
Για να διαπιστώσουμε ότι και η άγνοια σας για την Κύμη δεν έχει όρια;
Δεν ήρθατε ποτέ έστω και μια φορά να παρακολουθήσετε τον ΑΟ Κονιστρών να παίζει στο γήπεδο μας. Ακόμη και αν ήταν (που δεν ήταν) «βιαστική» η επιδιόρθωση έγινε σε ένα εν λειτουργία γήπεδο!

Πείτε μας κάτι για τα δικά σας γήπεδα; Θα τα φτιάξετε όλα στο νέο Δήμο;
Οδικό Δίκτυο- Αγροτική οδοποιία – Ασφαλτοστρώσεις:
Ξεχάσατε να διαψεύσετε το έργο των 90χλμ! Εξετάσατε μόνο τις Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις του ενός έργου ακυρώνοντας και το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών!
Πείτε μας γιατί αφήσατε τα χρήματα για τα πυρόπληκτα και το 1.800.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ να χαθούν για το Δήμο σας, πριν «ζουμάρετε» το φακό σας και παρουσιάσετε σημειακά προβλήματα, από την φθορά του χρόνου; Ναι έχουμε πρόβλημα στα 300 μέτρα εκ των 90 χιλιομέτρων δρόμων που έχουμε κατασκευάσει. Κάτι για το οποίο βέβαια αρμόδια να απαντήσει είναι η ΤΥΔΚ ως επιβλέπουσα αρχή.
Διαχείριση ύδρευσης :
Η δεξαμενή των Ταξιαρχών έχει παραληφθεί πλήρως από την ΤΥΔΚ.
Η γεώτρηση του Μισόκαμπου έγινε για να βρεθεί νερό το οποίο βρέθηκε. Κρίθηκε ακατάλληλο για ύδρευση και χρησιμοποιείται για την άρδευση της περιοχής. Ουδέποτε συνδέθηκε με το δίκτυο ύδρευσης όπως ψευδώς αναφέρετε.
Καμία σχέση ύδρευσης – άρδευσης στις δίδυμες δεξαμενές του Βιτάλου. Για την μεταφορά του νερού της άρδευσης κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία ενδιάμεσης δεξαμενής σύμφωνα με την υπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη.
Πείτε μας για την δική σας ποιότητα ύδρευσης, όταν τα λύματα ρέουν στα ποτάμια!
Άρδευση:
Λάσπη και στην επίβλεψη της ΤΥΔΚ; Ή άγνοια της λέξεως άρδευσης μια και δεν έτυχε να την έχετε προσπαθήσει καν ;
Ο Δήμος Κύμης δεν έχει επιβλέψει κανένα από τα εν λόγω έργα. Επίσης αυτό που έχουμε κάνει ξεκάθαρο, είναι ότι τα έργα άρδευσης είναι σε εξέλιξη. Αν ο πρώην Δήμαρχος ήξερε που πέφτει το Μετόχι θα έβλεπε και την εξέλιξη του έργου.
Δωρεά Λεωφορείου ;;;;
Δεν αναφέραμε ποτέ δωρεά λεωφορείου! Η μόνη δωρεά που αναφέραμε είναι το όχημα που παραχωρήσαμε στην ομάδα Δασοπροστασίας Κονιστρών, που φιλοξενείται στο Δήμο μας, μια και εσείς την διώξατε από τον δικό της, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία σας για την νεολαία και το περιβάλλον!
Βυζαντινή εκκλησία Οξυλίθου:
Αν κατορθώνατε να εκτελέσετε έργο γενικά και εξειδικευμένο ειδικά, όπως η αναστήλωση μιας Βυζαντινής εκκλησίας θα μαθαίνατε ότι κάποιο τμήμα, αναγκαστικά το δημοπρατεί και το επιβλέπει η Εφορία Αρχαιοτήτων.
Φυσικά είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει καν γνώση της λέξεως δημοπράτηση μια και την τελευταία 12ετια στο δήμο Κονιστρών υπάρχει μόνο ένας εργολάβος που εκτελεί τα έργα με τα δικά σας τερτίπια.
ΚΕΠ Κύμης :
Το φιλόδοξο σχέδιο σας να αναλάβετε την διοίκηση του νέου Δήμου θα έπρεπε να περιλαμβάνει στοιχειώδεις γνώσεις για τις υπηρεσίες των Δήμων, (άσχετα από την παντελή έλλειψη εμπειρίας μια και στο δικό σας δήμο δεν υπάρχει καμία υπηρεσία) ώστε να μπορείτε να αντιληφθείτε ότι ένας δήμος με Πιστοποίηση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών δεν μπορεί να δημιουργήσει πελατιακές σχέσεις;
Ή μήπως οι πελατιακές σχέσεις είναι το μόνο που γνωρίζεται καλά ;
Ινστιτούτο Παπανικολάου:
Ξέρουμε την άγνοια σας σε σχέση με τα αναπτυξιακά έργα, πόσο μάλλον τα άυλα. Αλλά όχι και έτσι ! Ελπίζαμε ότι θα γνωρίζεται τα στοιχειώδη για την Κύμη.
Ούτε ως γείτονας δεν πληροφορείστε για το τι γίνεται στην Κύμη; Δεν έχετε ούτε ακουστά για τα πανελλήνια και διεθνή συνέδρια του Ινστιτούτου Παπανικολάου; Για την διοργάνωση εξετάσεων, μαστογραφιών, διαλέξεων κ.λ.π.;
Αντιλαμβανόμαστε πόση είναι η άγνοια σας για το Δύστο, το Αυλωνάρι ή το Αλιβέρι!  
Κλειστό Γυμναστήριο Κύμης:
Γνωστή ή άγνοια σας και η απραξία σας για θέματα αθλητισμού; Επαληθεύουμε ξανά την άγνοια σας για την Κύμη. Η πινακίδα Θεοδώρου, απομακρύνθηκε, όταν εκτελούντο οι εργασίες ανακατασκευής - εκσυγχρονισμού του Κλειστού Γυμναστηρίου και φυσικά ξαναμπήκε στη θέση της μετά το πέρας των εργασιών, εδώ και 3 χρόνια.
Η πινακίδα για την οποία ψεύδεστε (για πολλοστή φορά) ότι δεν υπάρχει!
Φίλαθλος δεν είστε για να έρθετε στα Πανελλήνια και Διεθνή τουρνουά που έχουν γίνει εκεί.
Δεν έχει τύχει να περάσετε από Κύμη έστω και ως επισκέπτης; Οι συνεργάτες έστω; Ούτε και αυτοί δεν βρέθηκαν ποτέ στο κλειστό;
1ο – 2ο Δημοτικό Κύμης :
Άγνοια και των στοιχειωδών θεσμών ;;; Ίσως αν είχατε παρευρεθεί σε κάποια συνέλευση της ΤΕΔΚΕύβοιας θα αντιλαμβανόσασταν ότι υπάρχουν νόμοι και όργανα που αποφασίζουν για τις επιτροπές! Όσον αφορά το κατ ’ ευφημισμό αυθαίρετο του Δημάρχου Κύμης, να ξεκαθαριστεί ότι διώκεται για το μεγαλειώδες παράπτωμα των 28 τετραγωνικών μέτρων, αλλά σίγουρα δεν είναι «κατάδικος» με αποτέλεσμα την αργία του ως δημάρχου και την παραπομπή για κακούργημα.
Γυμνάσιο – Λύκειο Κύμης:
Ο Δήμαρχος Κύμης ανέλαβε πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής ένα μήνα πριν την μη προγραμματισμένη επίσκεψη του τότε Υπουργού Παιδείας, ο οποίος διαπίστωσε τις ελλείψεις του Γυμνασίου και ενέκρινε την πίστωση των 200.000 ευρώ. Τον υπουργό παιδείας που εσείς απαξιώνοντάς τον, βάλατε να τον υποδεχτεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Λιμάνι Κύμης:
Θα πάψει η λειτουργία του λιμανιού από τους τόνους λάσπης!! Αγνοεί ο τέως Δήμαρχος, αυτό που ξέρει και ο τελευταίος κάτοικος της Κύμης ότι από το Δήμο συντάχθηκαν οι μελέτες για την δημιουργία Μαρίνας, την επισκευή του λιμανιού και την τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του λιμανιού!! Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε στις μελέτες, αφού εγκρίθηκαν από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η επίβλεψη των έργων δεν ήταν αρμοδιότητας του Δήμου. Κάτι που το ξέρει καλά, αλλά το κρύβει. Οι μελέτες και πολύ περισσότερο η εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων ήταν αποτέλεσμα του Δήμου Κύμης. Γεγονός το οποίο ισχύει και για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για να προλάβουμε την «άγνοια» του πρώην Δημάρχου αλλά και των συνεργατών του.
Πλάζ Στομίου:
Τελικά πόση άγνοια να σας δικαιολογήσουμε; Η διαμόρφωση των παραλιών για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ είχε γίνει το καλοκαίρι του 2009, πριν η πλημύρα καταστρέψει τα πάντα.
Δρόμος Στομίου –Εσωτερικός δρόμος Πλατάνας :
Αν είχατε παρευρεθεί έστω και σε μία από τις πολλές συγκεντρώσεις που έχουν γίνει για το θέμα, θα είχατε ίσως κάτι άλλο να πείτε. Δυστυχώς εδώ η παγερή αδιαφορία σας για τα δρώμενα γύρω σας δεν εξάλειψε την άγνοια! Η ίδια αδιαφορία που δείξατε και για την κατασκευή του άξονα Χαλκίδα – Κύμη και για τις ενέργειες που έγιναν (κλείσιμο διοδίων κλπ) για την κατασκευή των παρακάμψεων – κάτι που σήμερα θριαμβολογώντας προτάσσεται στο πρόγραμμά σας. Γνωστή δε και η αδράνεια σας στο θέμα της καύσης των σκουπιδιών και του ΧΥΤΑ(Υ).
Σουτσίνι και Αγία Μαρίνα:
Το ειδικό καθεστώς των μνημείων, σας το εξηγήσαμε για την Βυζαντινή του Οξυλίθου, θεωρούμε ότι όσο και να προσπαθήσουμε δεν θα κατανοήσετε τι σημαίνει αδειοδοτήσεις – επέμβαση σε μνημείο και ειδικά δίπλα στη θάλασσα.
Συνδημότες και συνδημότισσες ,
Μπορεί εμείς να δεχόμαστε  αυτήν την ελεεινή επίθεση, αλλά ο στόχος, είναι ξεκάθαρος. Είστε εσείς και το που θα ρίξετε την ψήφο σας την Κυριακή.
Είναι σαφές ότι θα έχουμε τις προσεχείς ημέρες και  τις τελευταίες εφόδους λάσπης και συκοφάντησης. Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη σας στις διάφορες σειρήνες που ακατάπαυστα  προσπαθούν να αντικαταστήσουν την ανυπαρξία τους με ψεύδη.
Τέως Δήμαρχε,
Το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής του Δήμου Κύμης είναι γεγονός και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, μια και το επαλήθευσαν οι δημότες του με το 53.5 % της Α Κυριακής. Το αποδείξαμε όχι με λόγια και υποσχέσεις αλλά με πράξεις και αριθμούς.
Φτάνει πια πρώην δήμαρχε. Θα περιμέναμε από έναν υποψήφιο με πείρα, να κάνει προεκλογικό αγώνα επιχειρημάτων και όχι λάσπης.
Αποδείξατε όμως για άλλη μια φορά, ότι είναι το μόνο μέσο με το οποίο δημιουργείτε.
Τέως Δήμαρχε,
προτείνετε για το νέο δήμο αναβάθμιση υπηρεσιών, βελτίωση των παρεχόμενων ανταποδοτικών υπηρεσιών στους τομείς ύδρευσης, καθαριότητας και αποχέτευσης.
Θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει ποιός;
Εσείς που επί 12 χρόνια στο Δήμο σας δεν καταφέρατε να οργανώσετε μια οικονομική και τεχνική υπηρεσία;
Μιλάτε για διεκδίκηση της βελτίωσης του κύριου οδικού άξονα Χαλκίδας-Λεπούρων-Κύμης και της κατασκευής τοπικών οδικών αξόνων.
Τόσα χρόνια, γιατί δεν διεκδικήσατε στο ελάχιστο την συνέχιση των εργασιών στο φράγμα των Μανικίων;
Τέως Δήμαρχε,
Μιλάτε για δημιουργία ΚΑΠΗ, τη δημιουργία για τη νεολαία ανοικτών κέντρων νέων, τη στήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων και την ανάπτυξη του δικτύου των αθλητικών υποδομών και με ειδικά αθλήματα.
Γιατί δεν δημιουργήσατε, δεν στηρίξατε ή δεν αναπτύξατε κάτι από όλα αυτά στο δήμο σας επί 12 χρόνια;;;
Μήπως έχετε άγνοια και για τις Κονίστρες;
Τέως Δήμαρχε,
Μην διυλίζεται τον κώνωπα, προσπαθώντας να καταπιούν την κάμηλο οι πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου! Απαντήστε!
Τέως Δήμαρχε
Υπάρχει δράση και έργο από εμάς, γι’ αυτό διολισθήσατε σε τέτοιου είδους αντιδράσεις!
Αντίδραση - Άγνοια – Απραγία –Αδράνεια – Εμπάθεια – Μηδενισμός
είναι ο δικός σας απολογισμός!

Και επιτέλους έστω και την τελευταία στιγμή, απαντήστε στο ερώτημα:
Εφόσον εκλεγείτε, από την πρώτη του έτους και μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεσή σας στο κακουργιοδικείο, ποιος θα εκτελεί χρέη Δημάρχου;
Η κα Καράπα;
Κάποιος άλλος;
Δεν το έχετε σκεφθεί ακόμα;