Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα



Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, ενώ το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους, λιμεναρχεία.
Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα με πλοία ανοιχτού Τύπου. Το μεσημέρι δεν έγιναν δύο δρομολόγια "δελφινιών" για Αργοσαρωνικό, καθώς και τα δρομολόγια με σκάφη μικρού τύπου, στις.....
 διαδρομές Παλούκια-Πειραιάς και Σελίνια-Πειραιάς.
Από το βράδυ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στις βόρειες περιοχές της Ηπείρου και βαθμιαία στην υπόλοιπη Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου.
Αύριο, από τις πρωινές ώρες, τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τη δυτική και βόρεια), το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βραδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στα βόρεια).
Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά και έτσι αργά το βράδυ του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιορισθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί θα ασθενήσουν γρήγορα.
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χωρας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), αλλά θα είναι μικρότερης έντασης και διαρκείας.