Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"ΠΟΛΙΤΕΣ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"


Χαλκίδα, 1/12/2010
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «ΠΟΛΙΤΕΣ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» του Δήμου ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ το μέλος Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και π. βουλευτής Δ. ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα συνιστούσα στους «ΠΟΛΙΤΕΣ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» να αναζητήσουν τις ευθύνες για την ήττα της δημοκρατικής παράταξης στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στις προσωπικές στρατηγικές που ακλούθησαν και στην επιμονή τους για ......
ανεξάρτητη-διασπαστική κάθοδο. Ο καταλογισμός ευθυνών στα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ επειδή εφάρμοσαν τις αποφάσεις του κόμματος τους –όπως είχαν υποχρέωση- προκαλεί τη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών και είναι επιζήμια, όπως έχει αποδειχτεί στην περίπτωση της Κύμης, για την δημοκρατία, τον συντεταγμένο διάλογο και την ανάπτυξη της περιοχής.
Η μελέτη-ανάλυση των αποτελεσμάτων σε α΄ και β΄ γύρο κατά Καποδιστριακό Δήμο και ανά χωριό καταδεικνύει περίτρανα την ανάγκη ενότητας του ΠΑΣΟΚ, καταρρίπτει τα αίολα και σαθρά επιχειρήματά τους και αποκαλύπτει πως η λασπολογική-διχαστική, για την δημοκρατική παράταξη, τακτική τους -δυστυχώς συνεχίζεται με την αισχρή και κατάπτυστη ανακοίνωσή τους- αποτελεί συνειδητή επιλογή με απώτερους στόχους.
Στον ολισθηρό κατήφορο που διάλεξαν δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω.»