Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ, ομαλοποιείται η κατάσταση στα λιμάνια

Κανονικά τα δρομολόγια



Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς ανεστάλη η οκταήμερη απεργία των ναυτεργατών. Η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και στα υπόλοιπα λιμάνια όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες φορτηγά με προϊόντα άρχισε να ομαλοποιείται.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεδρίασε το βράδυ της....
 Τρίτης στο πλοίο «Κρήτη 1» και αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας υπήρξε νέα συνεδρίαση και εξετάζοντας τα δεδομένα που έχουν προκύψει αποφάσισε την αναστολή της απεργίας.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει: «Η οκταήμερη απεργία της Ομοσπονδίας, που ανεστάλη, υπήρξε σκληρή και διεξήχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες, τόσο από την πλευρά του εφοπλιστικού κεφαλαίου της ακτοπλοΐας, αλλά και της κυβέρνησης, που αντιστρατεύθηκε με κάθε μέσο τα δίκαια και θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών».
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για δεύτερη φορά στην πολιτική της ιστορία διακυβέρνησης της χώρας, αδυνατώντας να εξεύρει λύσεις στα ώριμα, οξυμένα και αυτονόητα αιτήματα των ναυτεργατών, κατέφυγε στην προσφιλή 'συνταγή' της του κατάπτυστου, επαίσχυντου, βαθύτατα αντιδημοκρατικού και αντεργατικού μέτρου της πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ναυτικών, γνωστή από το προηγούμενο του 2002» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η ΠΝΟ και οι Έλληνες ναυτεργάτες στο σύνολό τους καταδικάζουν τα γεγονότα αυτά και δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν σθεναρά τέτοιες πρακτικές, που έχουν αποδοκιμασθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού».