Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ»
 Βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, ήταν και παραμένει η βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας στο Δήμο Χαλκιδέων.
Στα πλαίσια αυτά θεμελιώδεις άξονες του.....
επιχειρησιακού σχεδιασμού παραμένουν:
Ο εκσυγχρονισμός των οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στον τομέα καθαριότητας
Η αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας
Α. Η δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψη και την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, ενίσχυσε το μηχανολογικό εξοπλισμό του Δ.Χ., προκειμένου η υπηρεσία καθαριότητας να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων τόσο στην καθαριότητα, όσο και στην εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης.
Έτσι κατά τη δημοτική περίοδο (2007-2010), ο Δήμος Χαλκιδέων απέκτησε 10 ολοκαίνουργια οχήματα, τα οποία διέθεσε στην υπηρεσία καθαριότητας. Συγκεκριμένα:
1)Τρία (3) οχήματα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών.
2)Δύο (2) υπερσύγχρονα πολυμηχανήματα - πλυντήρια κάδων.
Επιπλέον, πρόσφατα παρελήφθησαν από το Δ.Χ. άλλα πέντε (5) καινούργια οχήματα:
3)Δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα αυτοκίνητα, με σύστημα συμπίεσης τύπου «Περιστρεφόμενου Τυμπάνου» χωρητικότητας 16 κ.μ., με φορτηγό πλαίσιο MERCEDES-BENZ ACTROS 1832K/39 19tn 320hp Euro 5, τύπου CRV 1600 . Έτος κατασκευής: 2010
4)Ένα (1) καινούργιο (μικρότερο) απορριμματοφόρο αυτοκίνητο με σύστημα συμπίεσης τύπου «Περιστρεφόμενου Τυμπάνου» χωρητικότητας 12 κ.μ. με φορτηγό πλαίσιο MERCEDES-BENZ ATEGO 1524/36 15tn - 238hp Euro 5 τύπου CRV 1600. Έτος κατασκευής: 2010
5)Ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο αυτοκίνητο δορυφορικού τύπου πρέσα, χωρητικότητας 4 κ.μ, με φορτηγό πλαίσιο MITSUBISHI FUSO CANTER FE74SB / 5S13 – 5.5 tn 130hp Euro 5, Έτος κατασκευής.: 2010
6)Ένα (1) καινούργιο αναρροφητικό σάρωθρο (σκούπα) χωρ. 2 κ.μ , 2 κ.μ – 84hp, Euro 5 - 4.5tn ελβετικής κατασκευής μάρκας BUCHER-GUYER AG Έτος κατασκευής: 2010
Με την αγορά των παραπάνω οχημάτων και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας, τα οφέλη είναι πολλαπλά:
Ενίσχυση της ασφάλειας του προσωπικού καθαριότητας
Εξοικονόμηση πόρων και ωρών εργασίας από τη συντήρηση των οχημάτων
Αντιμετώπιση των αδυναμιών του μηχανολογικού εξοπλισμού των δημοτικών ενοτήτων και ενίσχυση του προγράμματος αποκομιδής σ΄αυτές.
Β. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον προϊστάμενο του τομέα καθαριότητας, καταρτίζεται πρόγραμμα για την επέκταση των γραμμών αποκομιδής, για την πληρέστερη κάλυψη των δημοτικών ενοτήτων.
Γ. Στα πλαίσια της εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας, κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας και των εποπτών καθαριότητας, θα εντείνουν τους ελέγχους για την αυστηρή εφαρμογή του, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αυθαίρετη αφισοκόλληση, (εκτός των μόνιμων πλαισίων), τη διανομή διαφημιστικών εντύπων κλπ., ενώ για όσους συνεχίζουν να ρυπαίνουν θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Επίσης, ιδιαίτερα κατά το προσεχές διάστημα, ζητούμε τη συνεργασία των πολιτών για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας και του ωραρίου εναπόθεσης των απορριμμάτων στους ειδικούς κάδους του δήμου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκριθεί από τη Περιφέρεια η πρόσληψη συμβασιούχων, για αναπλήρωση των κενών θέσεων που υπάρχουν λόγω λήξης της σύμβασης του έκτακτου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας.

«ΑΠΟΣΥΡΣΗ 3ων ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Τύπου Mercedes)»
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος ως γνωστόν δεν χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του υπηρεσιακά οχήματα, έδωσε εντολή προς το αρμόδιο γραφείο κίνησης του Δ.Χ., για την απόσυρση των τριών (3) υπηρεσιακών οχημάτων, τύπου ¨Mercedes¨, που περιήλθαν στο Δήμο Χαλκιδέων μετά την εφαρμογή του σχεδίου ¨Καλλικράτης¨.