Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
10 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Συμεών Κεδίκογλου για τις αδικαιολόγητες
οι καθυστερήσεις πληρωμών του ΟΠΑΔ
 προς τους φυσικοθεραπευτές του νομού

Ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία κατέθεσε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου για τους φυσικοθεραπευτές του νομού Ευβοίας, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ για οφειλές του από τον Φεβρουάριο του ......
προηγούμενου έτους!
Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής:
Θέμα: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των πληρωμών από τον ΟΠΑΔ προς τους εργαστηριούχους φυσικοθεραπευτές του νομού Εύβοιας.
Οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές του νομού Εύβοιας που έχουν συνάψει συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ έχουν να πληρωθούν από το εν λόγω ταμείο από τον Φεβρουάριο του 2010, εδώ και δώδεκα μήνες ακριβώς, τη στιγμή που, σύμφωνα με το υπό σύσταση περιφερειακό τμήμα φυσικοθεραπευτών Εύβοιας, ο ΟΠΑΔ Σερρών για παράδειγμα πληρώνει ανά τρεις μήνες και οι ΟΠΑΔ Πειραιώς και Βύρωνα το μήνα Νοέμβριο εξόφλησαν οφειλές τους μέχρι και τον Αύγουστο του 2010.
Οι φυσικοθεραπευτές της Εύβοιας καλόπιστα αποδέχονται την εξήγηση των υπηρεσιών ότι οι σημειούμενες καθυστερήσεις οφείλονται και στις αλλαγές των αντίστοιχων κωδικών στον προϋπολογισμό και αναμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης ότι σύντομα θα τους καταβληθεί κάποιο ποσό.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1.Πότε αναμένεται να καταβληθούν πληρωμές στους φυσικοθεραπευτές του νομού Εύβοιας για τις οφειλές του ΟΠΑΔ;
2.Τι ποσό πρόκειται να καταβληθεί από το σύνολο των οφειλών που ξεκινούν από τον Φεβρουάριο του 2010;
3.Σκοπεύετε από εδώ και στο εξής να καταβάλλετε τις πληρωμές του ΟΠΑΔ ανά τρεις μήνες, όπως ισχύει σε άλλους νομούς ή με ποια περιοδικότητα προτίθεστε να τακτοποιείτε τις πληρωμές για να μπορούν και οι επαγγελματίες να κάνουν τον προγραμματισμό τους;