Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΣΕ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ 2010-2011



Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία, στο ξενοδοχείο "Πέλαγος", η εκδήλωση για τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Εύβοιας, για την περίοδο 2010-11.
Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της ΕΠΣ Εύβοιας κου Παπακωνσταντίνου Γιάννη.
"Aγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ θερμά, τους εκπροσώπους των ομάδων, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, την Επιτροπή Διαιτησίας, τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Διαιτητών, τους διαιτητές του αγώνα καθώς και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε, που και αυτή τη φορά, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ένωσης, μας τιμούν με την παρουσία τους, σε μία εκδήλωση-συνέντευξη τύπου, ενόψει της διεξαγωγής του....
 τελικού αγώνα κυπέλλου ερασιτεχνών, ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-2011.
Από την ποδοσφαιρική περίοδο 2008-2009 θεσμοθετήσαμε τη συνάντηση των ομάδων που συμμετέχουν στον τελικό, πριν από την τελική αναμέτρηση, για να τιμήσουμε τον μεγαλύτερο θεσμό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ερασιτεχνών.
Σε χαλεπές εποχές, το άθλημα του ποδοσφαίρου, ως σταθερή αξία και οι διοργανώσεις αυτού του είδους, προάγουν την κοινωνία μας και μας δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να αισιοδοξούμε για το μέλλον.
Οι ομάδες Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ και Α.Π.Κ.Ο ΔΡΟΣΙΑΣ που θα αναμετρηθούν αύριο στο τελικό, συμμετέχουν για πρώτη φορά σε τέτοια εκδήλωση ( εννοώ σε συνάντηση ομάδων πριν από την τελική αναμέτρηση).
Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω για άλλη μια φορά, ότι η Ένωση θεωρεί τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών ως την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στο νομό της Εύβοιας και πως θα τιμάει και θα προβάλλει πάντα το θεσμό αυτό, αψηφώντας προβλήματα και δυσκολίες.
Ευτυχώς που στην προσπάθειά μας αυτή υπάρχουν άνθρωποι που μας στηρίζουν ηθικά και υλικά και ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις αυτής της διοργάνωσης (χορηγοί).
Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες που έφτασαν μέχρι το τελικό, γιατί βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή και χωρίς προβλήματα, όλων των αγώνων, των προηγούμενων φάσεων, γεγονός που συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση, όχι μόνο του θεσμού αλλά και του ποδοσφαίρου στο νομό μας.
Τιμώντας και τα σωματεία που θα συμμετάσχουν αύριο στον 37ο τελικό της Ένωσής μας, θεωρώ υποχρέωσή μου και θα πρέπει να μου το επιτρέψετε, να κάνω μια σύντομη αναφορά στις συμμετοχές των ομάδων στους τελικούς που έχει διοργανώσει η Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ μετά το διαχωρισμό της από την ΄Ενωση της ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
Θα αρχίσω πρώτα από το σωματείο Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα ( ΑΝΔΡΩΝ) της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, που διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, επειδή και τα χρόνια ζωής του είναι περισσότερα.
Ανακηρύχθηκε κυπελλούχος, σηκώνοντας το μεγάλο τρόπαιο του πρωταθλητή κυπέλλου 4 φορές, ενώ 1 φορά το κύπελλο του φιναλίστ.
Συγκεκριμένα:
Την ποδοσφαιρική περίοδο 1993-1994 αναμετρήθηκε με την ομάδα του ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και ανακηρύχθηκε κυπελλούχος Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ σηκώνοντας το κύπελλο του πρωταθλητή.
Την ποδοσφαιρική περίοδο 1996-1997 αναμετρήθηκε για δεύτερη φορά με την ομάδα του ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και ανακηρύχθηκε κυπελλούχος Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ σηκώνοντας και πάλι το κύπελλο του πρωταθλητή.
Την ποδοσφαιρική περίοδο 1997-1998 αναμετρήθηκε με την ομάδα της Α.Ε.Κ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ανακηρύχθηκε κυπελλούχος Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ σηκώνοντας και πάλι το κύπελλο του πρωταθλητή.
Την ποδοσφαιρική περίοδο 1998-1999 αναμετρήθηκε με τη ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ και ανακηρύχθηκε κυπελλούχος Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ σηκώνοντας, για τρίτη συνεχή χρονιά, το κύπελλο του πρωταθλητή.
Την ποδοσφαιρική περίοδο 1999-2000 αναμετρήθηκε με την ομάδα του « ΛΗΛΑ» ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ και σήκωσε το κύπελλο του φιναλίστ.
Την ποδοσφαιρική περίοδο που διανύουμε 2010-2011, συμμετέχει για 6η φορά σε τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών Ευβοίας και είναι σήμερα κοντά μας.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Το σωματείο Α.Π.Κ.Ο ΔΡΟΣΙΑΣ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ της Α1 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο που διανύουμε, με ανοδική πορεία και πολλές αγωνιστικές επιτυχίες, είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του, που συμμετέχει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών και συγκεκριμένα:
Την ποδοσφαιρική περίοδο 1978-1979 αναμετρήθηκε με την ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και σήκωσε το κύπελλο του φιναλίστ στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (σήμερα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ).
Σε μια περίοδο μάλιστα, που σ’ αυτή τη διοργάνωση, συμμετείχαν οι ισχυρότερες ομάδες, αφού και η δύναμη των σωματείων αριθμητικά ήταν μικρότερη.
Την ποδοσφαιρική περίοδο που διανύουμε 2010-2011, συμμετέχει για 2η φορά στον τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών Ευβοίας και είναι σήμερα κοντά μας.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Είμαστε υπερήφανοι που και πάλι δύο ιστορικά σωματεία, γεμίζουν άλλη μία σελίδα, στην ιστορία της Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ.
Είμαστε υπερήφανοι ακόμη, για την ποδοσφαιρική πορεία που έχετε διαγράψει και τα δύο σωματεία και ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε πάντα αγωνιστικές επιτυχίες και να συνεχίσετε την ανοδική σας πορεία.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, δώσαμε την ανάλογη επισημότητα στη διοργάνωση και προσκαλέσαμε στην τελική αναμέτρηση της Τετάρτης, όλους τους φορείς του νομού, τους βουλευτές, τις γειτονικές Ενώσεις (αν και οι περισσότερες έχουν προγραμματίσει τον δικό τους τελικό) και πολλούς άλλους, τιμώντας με την παρουσία του, όχι μόνο το θεσμό, αλλά και την Ένωσή μας.
Είναι η Τρίτη φορά, που ο τελικός του κυπέλλου της Ένωσης, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού μας γηπέδου και θα δοθεί ακόμη μια φορά η ευκαιρία σε όλο το φίλαθλο κόσμο της Εύβοιας, να απολαύσει αυτό το μεγάλο δημιούργημα.
Έχουμε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να τελειοποιήσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και είμαστε χαρούμενοι για τα αποτελέσματα.
Δημιουργήσαμε ένα χώρο άθλησης για τη νεολαία μας με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, αφού χρησιμοποιείται από πολλά σωματεία και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε ο χώρος να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να αποτελέσει τη φυσική μας έδρα και να στεγάσει ακόμη και τις υπηρεσίες μας.
Στην τελευταία γενική μας συνέλευση, πήραμε την εντολή και την εξουσιοδότηση από τα σωματεία μας, να προχωρήσουμε στην τροποποίηση της υπάρχουσας άδειας και να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (λήψη δανείου από πιστωτικό οργανισμό κ.λ.π) για το σκοπό αυτό.

Αυτό που προέχει όμως, είναι να τακτοποιηθεί το θέμα της άδειας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε πράξη το όνειρό μας.
Γι’ αυτό, θέλουμε και τη δική σας στήριξη και συμμετοχή, όχι μόνο των σωματείων, αλλά και των Μ.Μ.Ε που είναι σήμερα κοντά μας και που στηρίζουν και προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο το θεσμό του κυπέλλου.
Θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό και να τους παρακαλέσω να συνεχίζουν να στηρίζουν τους θεσμούς, του κυπέλλου και της Ένωσής μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, γιατί ο χώρος που βρίσκεται σήμερα το Ενωσιακό μας γήπεδο, έχει παραχωρηθεί από το δήμο με χρησιδάνειο στην Ένωσή μας και θα πρέπει η δημοτική αρχή, να στηρίξει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, σε όλες του τις προσπάθειες.
Θα θυμάστε ίσως, πως ήταν ο χώρος στην συγκεκριμένη περιοχή και πως διαμορφώθηκε.
Για να προχωρήσουμε και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θέλουμε έμπρακτη, τη δική τους στήριξη και συμμετοχή.
Οι ομάδες που είναι σήμερα κοντά μας, και που θα συμμετάσχουν στον αυριανό τελικό, είναι και οι δύο ομάδες του δήμου Χαλκίδος.
Θέλουμε να είναι δίπλα τους και να στηρίζετε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι αυτοί για το άθλημα.
Τώρα, που οι εποχές είναι ακόμη δυσκολότερες, τα σωματεία μας, σας έχουν και μας έχουν, περισσότερο ανάγκη και θα πρέπει να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους και από κοινού να βρούμε λύσεις.
Επειδή, ο αθλητισμός είναι στοιχείο του πολιτισμού μας, επειδή χαρίζει υγεία και ζωή σε όλους μας, στηρίξτε κάθε προσπάθεια που γίνεται γι’ αυτόν, από όπου και αν προέρχεται.
Άλλωστε και ο χώρος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, έχει στηρίξει και θα στηρίζει και τις δικές σας προσπάθειες και αυτό ας μην το λησμονήσετε.
Αγαπητοί φίλοι, πρίν δώσω το λόγο, στους εκπροσώπους των σωματείων και των Μ.Μ.Ε να μιλήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους, θα ήθελα να αναφέρω ότι η ομάδα που θα προκριθεί για τη φάση που διοργανώνει η Ε.Π.Ο θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο με τις Ενώσεις Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Ε.Π.Σ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Ε.Π.Σ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Ε.Π.Σ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Ε.Π.Σ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ και η 1η αγωνιστική, σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει κοινοποιήσει η Ε.Π.Ο., έχει οριστεί για την 06.04.2011.
Για τον τρόπο διεξαγωγής των υπολοίπων αγώνων έχετε ενημερωθεί και θα ενημερωθείτε και στη συνέχεια.
Θα ήθελα επίσης να σας αναφέρω, ότι μετά το τέλος της κουβέντας μας θα ακολουθήσει, όπως έχουμε καθιερώσει, δεξίωση-μπουφές, για να γίνουν ακόμη πιο στενές οι μεταξύ μας σχέσεις και για να πιούμε ένα ποτήρι κρασί στην υγεία και στην επιτυχία όλων.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΤΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-2011.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΤΕΛΙΚΟ."