Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Πανέτοιμη η Εθνική Ελλάδος


Χωρίς απρόοπτα η τελευταία προπόνηση
πριν τον αγώνα με τη ΜάλταΤέτοιες μέρες ήταν το 2007, όταν η Εθνική έπαιξε στη Μάλτα και κατάφερε να κάνει τη δική της παρέλαση κερδίζοντας 1-0 ανοίγοντας τον δρόμο για την μετέπειτα πρόκριση στο Euro 2008.
Πριν από εκείνο το παιχνίδι (28/3/2007) είχε προηγηθεί το «βαρύ» 4-1 από την Τουρκία στο Καραϊσκάκη, αλλά μετά από εκείνο το «διπλό» στη ....
Βαλέτα, ακολούθησαν μόνο νίκες και μία ισοπαλία στη Νορβηγία.
Πάνω σε αυτό το «μονοπάτι» θέλει να βαδίσει η Εθνική στο Σαββατιάτικο (26/3) παιχνίδι με τους Μαλτέζους και για το λόγο αυτό ο Φερνάντο Σάντος, ψάχνει τη «συνταγή» της νίκης. Στην προπόνηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν φανέρωσε τα πλάνα του, που πάντως είναι πάνω κάτω γνωστά. Το μοναδικό δίλημμα υπάρχει στον παίκτη που θα πλαισιώσει στα στόπερ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.
Τη θέση διεκδικούν Βαγγέλης Μόρας και Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον δεύτερο να συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες παραπάνω αν και ο Σάντος στο δίτερμα επέλεξε να δοκιμάσει τον άσο της Μπολόνια δίπλα στον Αβραάμ. Κατά άλλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός δούλεψε πολύ στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και στα τελειώματα των φάσεων. Απρόοπτα δεν υπήρξαν και η Εθνική μας είναι πανέτοιμη να κάνει το καθήκον της.
Οσον αφορά στην ενδεκάδα ο Σάντος αναμένεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα. Αριστερά στην άμυνα τον Τζαβέλλα. Στο απέναντι άκρο τον Τοροσίδη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Α. Παπαδόπουλο με έναν εκ των Μόρα ή Παπαστοθόπουλο όπως προείπαμε. Στα χαφ θα κινούνται οι Καραγκούνης και Κατσουράνης. Τις πτέρυγες θα καλύψουν οι Νίνης και Σαμαράς. Ως επιτελικός μέσος θα χρησιμοποιηθεί ο Λυμπερόπουλος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο Σαλπιγγίδης.
Στην προπόνηση της Εθνικής παραβρέθηκαν και περίπου 6-7 Μαλτέζοι, φίλοι της Σέλτικ, που αποθέωσαν τον Γιώργο Σαμαρά, έβγαλαν φωτογραφίες μαζί του και του ζήτησαν αυτόγραφα. Σε μέτρια κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του «Τα Κάλι» όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.