Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 «Περιμένουν τι νέα δικαιολογία θα βρει ο κ. Μαγκριώτης
για να μη χρηματοδοτήσουν τα έργα που χρωστάνε στην Εύβοια»


Για την πορεία των μελετών στην Εύβοια ενημερώθηκε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου κατά τη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή Μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μαλακατά Ν. την Τρίτη 22 Μαρτίου.
Ο βουλευτής μετά τη συνάντηση προέβη στην εξής δήλωση:
«Ξεκίνησε μετά από 20 χρόνια αδράνειας επί.....
 διακυβέρνησης της ΝΔ η εκπόνηση μελετών για τα οδικά έργα στην Εύβοια.
Πρόσφατα ο υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης μάς λοιδώρησε στην Εύβοια, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουμε έτοιμες μελέτες για να πραγματοποιηθούν έργα. Οι μελέτες είναι σχεδόν έτοιμες και σύντομα θα ολοκληρωθούν.
Απομένει να δούμε τι δικαιολογία θα βρει τώρα ο κ. Μαγκριώτης για να μην χρηματοδοτήσει τα έργα που χρωστάει η κεντρική κυβέρνηση στην Εύβοια».
Κατά τη συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με κ. Μαλακατά, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι για το βόρειο οδικό άξονα έχει υποβληθεί προμελέτη οδοποιίας και η προκαταρκτική μελέτη της σήραγγας για την οποία αναμένονται συμπληρώσεις. Η ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου αναμένεται τον Ιούνιο του 2012.
Η μελέτη τμήματος περιοχής Προκοπίου-Στροφυλιάς έως την αρχή της παράκαμψης Αγίας Άννας θα ολοκληρωθεί τον 9ο του 2011. Συγκεκριμένα εκπονείται το στάδιο της οριστικής μελέτης και λοιπών υποστηρικτικών μελετών και μετά την έγκριση της ΜΠΕ θα ακολουθήσει η έγκριση των οριστικών μελετών.
Επίσης, εκπονείται το στάδιο της οριστικής μελέτης του τμήματος από τέλος παράκαμψης Αγίας Άννας έως Πευκί και η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι ο 6ος του 2011.
Η ολοκλήρωση μελετών βελτίωσης της οδού παράκαμψης Χαλκίδας, τμήμα Ν. Λάμψακος-Ψαχνά η σύμβαση υπογράφηκε στις 3-3-2010 και η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι ο 9ος του 2011.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου από τον διευθυντή Μελετών, στο Δήμο Χαλκιδέων έχει κοινοποιηθεί έγγραφο στις 2 Φεβρουαρίου του 2011, στο οποίο τονίζεται, ότι είναι κατεπείγουσα ανάγκη να προωθηθεί άμεσα η τροποποίηση των ρυμοτομικών γραμμών εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως στην περιοχή Α.Κ Χαραυγής της παράκαμψης Χαλκίδας και μάλιστα μέχρι τις 9-6-2011.