Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πέμπτη, 31 Mαρτίου 2011
Δελτίο Τύπου
Να χρηματοδοτηθεί το έργο της ανέγερσης
 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου
ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου


Κακόγουστο αστείο χαρακτηρίζει, πλέον, την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της εξεύρεσης πόρων για την ανέγερσή του, στηρίζοντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου Άννα, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει, ότι οι μαθητές στεγάζονται σε ......
ακατάλληλες αίθουσες σε ένα κτίριο, που λειτουργούσε ως σούπερ μάρκετ, το οποίο εδώ και σχεδόν μία 20ετία δεν επιλέχθηκε για να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να επιβαρύνεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο με τους μισούς περίπου μαθητές της περιοχής, που αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε νοικιαζόμενες αίθουσες, που σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για στέγαση σχολείου.
Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:
«Αν και ζούμε σε μία περίοδο αναταραχής στον κλάδο της Παιδείας τόσο με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει για τις συγχωνεύσεις σχολείων όσο και με τις αλλαγές γενικότερα που έχουν αποφασιστεί για τον χώρο αυτό, οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή μας και στο πρόβλημα που εντοπίζεται στην περιοχή της Καρύστου σχετικά με το 2ο δημοτικό σχολείο του οποίου η κατασκευή αποτελεί πλέον κακόγουστο αστείο.
Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή τα παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες ενός κτιρίου που δεν έχει καμία έγκριση. Κάθε παιδί δικαιούται να έχει σχολείο με προαύλιο χώρο και με συνθήκες που αρμόζουν σε σχολικό κτίριο και όχι ένα χώρο που λειτουργούσε πριν ως σουπερ μάρκετ.
Η κατάσταση αυτή κρατάει χρόνια μιας που το συγκεκριμένο σχολείο εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία δεν επιλέχθηκε για να ενταχτεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι να επιβαρύνεται το 1ο δημοτικό σχολείο με τους μισούς περίπου μαθητές της περιοχής, με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται σε νοικιασμένες αίθουσες γύρω από αυτό.
Δόκιμο θα ήταν να εξετάσετε καλύτερα την περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου και να λάβετε κάποια μέτρα και φυσικά την ευθύνη ώστε να ξεκινήσει επιτέλους ένα τόσο αναγκαίο έργο για τους μαθητές της Καρύστου. Η προφύλαξη των μαθητών και η παροχή κατάλληλου σχολικού κτιρίου είναι υποχρέωση όλων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κα. Υπουργός :
1.Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης για την ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Καρύστου; Τι προτίθεστε να πράξετε»;