Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στη συνεδρίαση του της 23/3/2011, υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, να αγοράσει ο Δήμος τις αποθήκες της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, στο Αυλωνάρι, στη θέση «Σαγίτες». Πρόκειται για ένα οικόπεδο με έκταση 3.100 m2 και ....
στεγασμένη επιφάνεια περίπου 1.100 m2
Το Αυλωνάρι, είναι η μόνη από τις πέντε έδρες των παλιών Δήμων που δεν διαθέτει Δημοτικά κτίρια κατάλληλα για την στέγαση Δημοτικών Υπηρεσιών. Με δεδομένη την υποχρέωση, που επιβάλλει ο Καλλικράτης, οι Δημοτικές Υπηρεσίες να στεγασθούν σε ιδιόκτητους χώρους, η κτιριακή έλλειψη δεν επέτρεπε στο Αυλωνάρι να υποδεχτεί δημοτικές υπηρεσίες.
Έτσι, με την αγορά του ακινήτου της Ένωσης, η Δημοτική Αρχή, θωρακίζει το Αυλωνάρι με χώρους για υπηρεσίες, πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και θέσεις εργασίας και το αναβαθμίζει στη σημασία που του δίνει, στο νέο Δήμο, η Ιστορία του και η κεντροβαρική γεωγραφική του θέση.
Η αγορά του κτιρίου είχε αποφασιστεί και στο παρελθόν, από το Δήμο Αυλώνος, με τίμημα 300.000 ευρώ, που θα ξεπληρωνόταν με δάνειο. Όμως, οκτώ ολόκληρα χρόνια, οι ολιγωρίες και η αναποφασιστικότητα της πρώην διοίκησης του Δήμου ματαίωσαν την αγορά και άφησαν το Αυλωνάρι χωρίς κτιριακές υποδομές, ανυπεράσπιστο στις νέες συνθήκες.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας, γρήγορα και αποφασιστικά, ήλθε σε επαφή με την Ένωση και συμφώνησε την άμεση αγορά του ακινήτου της, με το ίδιο τίμημα, των 300.000 ευρώ. Τίμημα που δεν θα πληρωθεί από δάνειο, αλλά από τους πόρους του Δήμου, και θα καταβληθεί σε 4 ισόποσες δόσεις, η πρώτη με τη σύνταξη του συμβολαίου, το 2011 και οι άλλες τρεις το πρώτο τετράμηνο του 2012, 2013, 2014.