Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαλκίδα, 30.3.2011
 «Νέα ερώτηση της κυρίας Περλεπέ
για την ανάγκη ολοκλήρωσης του Φράγματος Σέττας-Μανικίων».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, επανέρχεται στο ζήτημα της κατασκευής του Φράγματος Σέττας-Μανικίων, καταθέτοντας εκ νέου ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, αφού εξακολουθεί να υπάρχει εκκρεμότητα και να μην έχει χρηματοδοτηθεί ακόμα η ολοκλήρωσή του έργου.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει: « Ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για.....
 την Εύβοια και την ανάπτυξή της, είναι το Φράγμα Σέττας-Μανικίων, το οποίο, μολονότι είχε κατασκευασθεί κατά 70% περίπου μέχρι το 2005, από τότε παραμένει ημιτελές, λόγω της μη συνέχισης της χρηματοδότησής του.
Το εν λόγω έργο είναι ενταγμένο στα έργα της ΣΑΕ 072 του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά τα προηγούμενα χρόνια δεν διατέθηκαν πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Εξ αιτίας δε της εγκατάλειψης του έργου από το 2005, οι κίνδυνοι να προξενηθούν ζημίες στις ήδη εκτελεσθείσες εργασίες και να πάνε χαμένα τα χρήματα που έχουν ήδη επενδυθεί, γίνονται όλο και μεγαλύτεροι. Σοβαροί κίνδυνοι επίσης υπάρχουν για τους παρακείμενους οικισμούς, από ανεξέλεγκτες συσσωρεύσεις υδάτων ως αποτέλεσμα κατολισθήσεων και πλημμυρών στο χώρο πέριξ του ημιτελούς φράγματος.
Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή καθίσταται προφανές ότι η ολοκλήρωση του έργου αυτού είναι απόλυτα επιτακτική ανάγκη, τόσο για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, όσο και για ολόκληρο το νομό,
Ερωτάσθε κύριοι υπουργοί
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του Φράγματος Σέττας-Μανικίων και να κατασκευασθεί επιτέλους ένα έργο τεράστιας σημασίας για τους κατοίκους μιας πολύ μεγάλης περιοχής της Εύβοιας, αλλά και συνολικά για την ανάπτυξη του νομού;»