Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011
Δελτίο Τύπου
Δυσοίωνες για το μέλλον
της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης
 οι δηλώσεις Μπεγλίτη

Σε εξαφάνιση από το χάρτη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων φαίνεται πως οδηγείται το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος του οριστικού κλεισίματος, αφού σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη υπάρχει το ενδεχόμενο να μη......
 συμπεριληφθεί στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την Αμυντική Βιομηχανία στη χώρα.
Τα όσα φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο εντείνουν το κλίμα ανησυχίας και επιβεβαιώνουν τους φόβους των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, που διαμαρτύρονται για την εικόνα διάλυσης και απαξίωσης του εργοστασίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ο Αναπληρωτής Υπουργός σηματοδοτεί- ούτε λίγο ούτε πολύ- το τέλος της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, υποστηρίζοντας, ότι από τα εργοστάσια των ΕΑΣ θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο δύο, του Αιγίου και του Λαυρίου, χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε αυτό της Κύμης, αλλά ούτε και στα υπόλοιπα εργοστάσια στην Ελλάδα.
Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εκφράζοντας την αγωνία του για τα αρνητικά αποτελέσματα που θα επιφέρει το κλείσιμο του εργοστασίου.
Με ερώτηση που καταθέτει προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά να ενημερωθεί, εάν αληθεύει η δήλωση του κ. Μπεγλίτη, καθώς και για τον προγραμματισμό του Υπουργείου αναφορικά με το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής και την τύχη των εργαζομένων.
Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:
«Σε συνημμένο δημοσίευμα της εφημερίδας ‹ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ› ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης φέρεται να δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο πως από τα εργοστάσια των ΕΑΣ ουσιαστικά θα μείνουν, του Αιγίου και του Λαυρίου. Στις δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη δεν έγινε ωστόσο αναφορά στο εργοστάσιο της Κύμης και στα υπόλοιπα εργοστάσια στην Ελλάδα. Το εργοστάσιο ηλεκτρομηχανικής της Κύμης φαίνεται να εξαφανίζεται από τους σχεδιασμούς και η τύχη των εργαζομένων φαίνεται αβέβαιη.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Αληθεύει η δήλωση του κ. Μπεγλίτη;
2.Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί;»