Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Για Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ


«Γ... το ποδόσφαιρό μας»
ξέσπασε ο Πανόπουλος


«Είμαστε προβατάκια. Γ… το ποδόσφαιρό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την Super Leaugue και την ΕΠΟ.
Aναλυτικά τα όσα είπε ο Πανόπουλος στον «Sentra 103,3»:
«Νομίζω υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης και θεωρώ ότι εάν κάποιος κατηγορείται δίκαια ή άδικα θα πρέπει να μην φέρνει σε δύσκολη θέση τους άλλους. Ήταν άκομψο αυτό ......
που έγινε. Δεν θέλω να έχω μπροστά μου (δίκαια ή άδικα) κάποιον που κατηγορείται. Είναι λάθος να λέμε ότι τα βάζω με όλους και με όλα. Είναι κάποιες κινήσεις που δεν πρέπει να γίνονται ή να μην γίνονται πιο κομψά.
Η Super League δεν ελπίζω να βελτιωθεί και μου θυμίζει την ΕΠΑΕ. Αποφασίσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και γυρίζουμε και πάλι στα ίδια. Όλα ήταν σχετικά καλά στην αρχή όταν παίρναμε ομόφωνα τις αποφάσεις. Το είχαμε πετύχει και τα πηγαίναμε καλά.. Νομίζω εκεί που άρχισε να χαλάει ήταν όταν ο κος Πατέρας ανέλαβε πρόεδρος στην Super League.Υπήρχαν διαφωνίες από εκεί και πέρα και δεν υπήρχε ομοφωνία.
Από εκεί και πέρα άρχιζαν να γίνονται στρατόπεδα. Στράβωσαν τα πράγματα δεν γινόντουσαν τόσο κομψά. Μου θυμίζει πλέον η κατάσταση την παλιά ΕΠΑΕ.
Πλέον οι ομάδες είναι σε γκρουπ, εμείς από εδώ και οι άλλοι από εκεί. Πάμε πολλά χρόνια πίσω, νομίζω ότι από όλα αυτά δεν κερδίζουμε τίποτα. Ένας απλός φίλαθλος βλέπει πχ τον Πανόπουλο που κάνει κάποια πράγματα. Σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους δεν αρέσουν. Εγώ ενοχλούμαι με κάτι… Είχε γίνει one man show η ΕΠΑΕ και τώρα πάμε να οδηγήσουμε την κατάσταση και πάλι σε one man show και στην Super League.
Δεν γίνεται έτσι, είμαστε προβατάκια που ακολουθούμε το ρεύμα του δυνατού. Ε, γαμώ το ποδόσφαιρο μου. Προσπαθώ να φύγω από το ποδόσφαιρο! Ψάχνω τον άνθρωπο τον κατάλληλο για να φύγω. Υπάρχουν όμως κάποιες επενδύσεις και μια ομάδα πίσω.
Εκεί είναι συνέχεια το μυαλό μου, να φύγω από το ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη δεν έχει πολύ κόσμο αλλά έχει πραγματική υπερηφάνεια. Κανένας δεν θέλει να βλέπει στο ποδόσφαιρο μας αυτά που γίνονται.
Αυτά τα βλέπουν 10 εκ φίλαθλοι ; Πιστεύεται το θέλουνε αυτό το πράγμα; Κανένας δεν το θέλει. Ούτε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ούτε και στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ο Μαρινάνκης ήρθε στο ποδόσφαιρο για να επενδύσει και να προσφέρει . Ίσως ο Μαρινάκης να έχει πέσει σε κάποιες λούμπες όμως.
Για την Super League, προσπαθούμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας και μερικές φορές αυτό κάνουμε. Η θέση του κου Μαρινάκη στην συνέντευξη Τύπου ήταν να προστατεύσει τον συνεταιρισμό και τον σπίτι μας.
Είναι ανέντιμο να έχουν χρησιμοποιήσει ομάδες ψευδή πιστοποιητικά για να κάνουν μεταγραφές. Εάν ισχύουν οι κατηγορίες του κου Πηλαδάκη τότε είναι πολύ άσχημο. Εάν αυτές οι ομάδες παραποιήσανε τα στοιχεία τότε γιατί πρωτάθλημα μιλάμε.
Η ΕΠΟ για να οργανωθεί θέλει μια 4ετία. Πρέπει να φτιάξεις το δέντρο σιγά σιγά. Ο Πιλάβιος δεν προλαβαίνει. Θα ευχόμουνα ο Κόκκαλης να ήταν ενεργός μαζί με τον Μαρινάκη και ο Βαρδινογιάννης να μην είχε φύγει. Από αυτές τις οικογένειες θα ήθελα να ήταν δίπλα στις ομάδες και σίγουρα θα είχαμε κερδίσει σαν ποδόσφαιρο».