Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΟ ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε το Σαββατοκύριακο στις τάξεις του Νηλέα. Την απογοήτευση του Σαββάτου, για την ήττα από τον Μιαούλη και την αγανάκτηση για τη διαιτησία του αγώνα, διαδέχθηκε την Κυριακή ο ενθουσιασμός για τη μεγάλη νίκη της ομάδας νέων, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος νέων της Εύβοιας.


ΗΤΤΑ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΑΟΥΛΗ
Τη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε το Σάββατο το απόγευμα στα Φύλλα ο Νηλέας από τον τοπικό Μιαούλη με 1-0. Με την ήττα αυτή η ......
ομάδα μας βρέθηκε ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τα Αλάτσατα και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα οδηγηθεί σε αγώνα μπαράζ, πιθανότατα με την Ιστιαία, για την διεκδίκηση μια θέσης ανόδου στην Α1 κατηγορία. Η ομάδα μας, δεν έπιασε απόδοση προηγούμενων αγώνων, ήταν όμως καλύτερη από τον αντίπαλό της και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά διαιτησία του κ. Μάγειρα και του πρώτου βοηθού κ. Καμπούρη, συνετέλεσαν στην ήττα της ομάδα μας. Ο πρώτος με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, ανέκοπτε και σταματούσε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Νηλέα, ενώ ο δεύτερος έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς στα τελευταία λεπτά όταν δύο φορές η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος, αλλά ο κ. Καμπούρης δεν είδε τίποτα.
Αγωνιστικά η ομάδα μας έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με πιο σημαντικές το τετ α τετ του Μυτάφη στο 15' και ένα φάουλ του Θ. Κότσαρη στο 36'. Ο Μιαούλης απάντησε με ένα σουτ του Καραβά που εξουδετέρωσε ο Γ.Κότσαρης. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, οι ποδοσφαιριστές του Νηλέα προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ για να διώξουν το άγχος, αλλά στο 70' ο Καραβάς έκανε 1-0. Οι προσπάθειες της ομάδας μας έγιναν πιο έντονες και στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε φωτιά. Αρχικά στο 86' μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή, το σουτ του Μακρή αποκρούστηκε μέσα από τη γραμμή. Στο 90' σε νέο σουτ του Μακρή η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε μέσα από την γραμμή, αλλά ο βοηθός διαιτητή δεν είδε το πεντακάθαρο γκολ που είδαν όλοι. Στα λεπτά τον καθυστερήσεων χάθηκαν ακόμη δύο κλασσικές ευκαιρίες και το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ.
Η Σύνθεση του Νηλέα:
Κότσαρης Γ. του Ι., Παπαρήγας, Πούρης, Μούντριχας Σ. (70' Μαστροκώστας), Κότσαρης Α., Κότσαρης Σ. (58' Μακρής), Καρλής Α., Ζωντός Γ., Παπακωνσταντίνου, Μυτάφης (46' Μπονός), Σαμαράς Σ. του Ε.
Το Σάββατο για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Νηλέας αντιμετωπίζει στις 5:00 το απόγευμα την ομάδα του Δύστου στο γήπεδο Νεοχωρίου. Την ίδια ώρα τα Αλάτσατα αγωνίζονται εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ Κανήθου.


2-1 ΤΗΝ ΕΡΕΤΡΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΝΗΛΕΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ


Η απογοήτευση του Σαββάτου μετριάστηκε την Κυριακή το απόγευμα, όταν τα νεαρά παιδιά του Νηλέα νίκησαν με 2-1 τη Ερέτρεια/Ακαδ.Ερέτρειας στο γήπεδο του Αγ.Ιωάννη και προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό του κορυφαίου πρωταθλήματος υποδομής που διοργανώνει η ΕΠΣ Ευβοίας. Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με 2-0, με γκολ που πέτυχαν ο Παπαρήγας στο 3' και ο Παπακωνσταντίνου στο 6'. Η Ερέτρια μείωσε στο 28' με πέναλντυ που εκτέλεσε ο Τόρα. Παρότι χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, το σκορ δεν άλλαξε. Ο Νηλέας ήταν καλύτερος, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και η νίκη του πέρα για πέρα δίκαιη. Τρία λεπτά πριν τη λήξη (77'), ο Γιώργος Καρλής εκτέλεσε πέναλντυ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ερέτριας.
Η επιτυχία της ομάδας μας, αποτελεί δείγμα της δουλειάς που γίνεται στο Νεοχώρι, σε όλους τους τομείς και απόδειξη του ταλέντου των νεαρών ποδοσφαιριστών του Νηλέα. Στον τελικό, που θα γίνει πιθανότατα στις 27 Απριλίου στο Ενωσιακό γήπεδο, αντίπαλος της ομάδας μας θα είναι ο νικητής του αγώνα ΑΕ Ληλαντίου - Έξω Παναγίτσα/ΑΕΧ, που θα γίνει σήμερα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α.Ο. ΝΗΛΕΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Πλήρης δικαίωση των προφητών.
Όσοι με σιγουριά υποστήριζαν ότι τα Αλάτσατα θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας, επιβεβαιώνονται.
Αυτοί που σπρώχνονται, οι δήθεν ευνοημένοι, για μία ακόμα μια φορά αδικήθηκαν.
Όσοι ασχολούνται με τον υγιή αθλητισμό, έχουν υποδομές θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη μιζέρια, θα απολαμβάνουν όμως την συμπάθεια όλων.
Αυτοί που βρίσκονται κοντά στα κέντρα των αποφάσεων, αυτοί που έχουν υψηλά (θεωρητικά) μπάτζετ, και κάνουν «παχυλές» μεταγραφές δικαιούνται να πετυχαίνουν το στόχο τους.

Αυτοί που μας έλεγαν μετά τον αγώνα Νηλέας - Αλάτσατα «μη χαίρεστε, θα τα πούμε στα Φύλλα», κάτι ήξεραν.
Στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα μας έχει υποστεί μόλις δύο ήττες. Διαιτητής και τις φορές ο κ. Μάγειρας. Τυχαίο; Στον αγώνα Μιαούλης - Νηλέας που έγινε στις 9/4/2011, η ομάδα μας έκανε μια μέτρια εμφάνιση κι αντιμετώπισε μια πολύ δυνατή και παθιασμένη ομάδα. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να πάρει στη νίκη. Ο διαιτητής κ. Μάγειρας και ο βοηθός κ. Καμπούρης είχαν άλλη άποψη. Ο μεν διαιτητής με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα και αναίτιες καθυστερήσεις, ανέκοπτε συνεχώς τον ρυθμό του αγώνα, ο δε βοηθός διαιτητή παρέβλεψε δύο φορές ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος, ευρισκόμενος σε εντελώς λάθος θέση, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος. Κι όμως ο συγκεκριμένος βοηθός έχει αξιολογηθεί για αγώνες Γ’ Εθνικής. Όταν στο τέλος του αγώνα κάποια παιδιά της ομάδας μας έκλαιγαν, οι εν λόγω κύριοι απαντούσαν με αλαζονικό και ειρωνικό ύφος. Να επισημάνουμε τη άριστη διαιτησία και συμπεριφορά του βοηθού διαιτητή κ. Στρουμπούλη. Την ίδια ημέρα και ώρα η ομάδα των Αλατσάτων επικρατούσε του Ελλησπόντου με αμφισβητούμενο πέναλντυ. Δυστυχώς τα κατάλοιπα του παρελθόντος δεν έχουν πλήρως εξαλειφθεί.
Ο Νηλέας έχει καταφέρει με σωστή και μεθοδική δουλειά πολλών χρόνων να πρωταγωνιστεί βασιζόμενος σε παιδιά ηλικίας δεκαεπτά και δεκαοχτώ χρόνων. Όταν κάποιοι ζητούν επίμονα τη μείωση του αριθμού των μικρών, στην ομάδα μας αγωνίζονται έξι-επτά ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι στη βασική ενδεκάδα. Η ομάδα νέων του Νηλέα μία μέρα μετά τον αγώνα με τον Μιαούλη αντιμετώπισε την ομάδα της Ερέτριας/ Ακαδ. Ερέτριας για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος νέων. Έχοντας στη σύνθεσή της οχτώ ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, οι έξι από τους οποίους αγωνίστηκαν στον αγώνα με τον Μιαούλη, παρά την άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση από τα γεγονότα του Σαββάτου, η ομάδας μας επικράτησε με 2-1 επί ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος.
Το μικρό σε πληθυσμό Νεοχώρι αποτελεί ποδοσφαιρική κυψέλη. Καλλιεργεί το άθλημα σε υγιείς βάσεις, με υποδομές, διοικητική και οικονομική οργάνωση. Ίσως αυτό δεν αρέσει σε κάποιους που θέλουν να βρίσκεται η ομάδα μας χαμηλά. Εμείς δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στη γραμμή που έχουμε χαράξει και θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε το Νηλέα εκεί που του αξίζει.
Εκ του Δ.Σ.

Υ.Γ. Σε απάντηση όσων έχουν ειπωθεί κατά καιρούς, περί επιτυχιών του Νηλέα στις καθυστερήσεις των αγώνων, παρακάτω παραθέτουμε τους αγώνες στους οποίους ο Νηλέας και τα Αλάτσατα πήραν τη νίκη ή την ισοπαλία με γκολ στα τελευταία λεπτά.


ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Νηλέας – Ελλήσποντος 2-2 (η ισοφάριση για το Νηλέα στο 94’)
Νηλέας – Μιαούλης 1-0 (το γκολ στο 91’)
Νηλέας – Σκύρος 2-1 (το νικητήριο γκολ στο 91’)
Κόσκινα – Νηλέας 1-3 (το δεύτερο γκολ στο 82’ και το τρίτο στο 91’)
Νηλέας – Κάρυστος 2-1 (το νικητήριο γκολ στο 82’)


ΑΛΑΤΣΑΤΑ
Αλάτσατα – Ληλάντιο 1-0 (το γκολ στο 90’)
Αλάτσατα – Δύστος 1-1 (η ισοφάριση για τα Αλάτσατα στο 84’)
Κόσκινα - Αλάτσατα 2-3 (το νικητήριο γκολ στο 89’)