Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τα σενάρια για το... σεντόνι

Στη θέση του οδηγού ο ΠΑΟΚ, 
έσπασε το... ρόδι ο Παναθηναϊκός

Το ματς στην Τούμπα διεξήχθη σε... ήρεμο κλίμα!
Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σκορ, ανέτρεξε και την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στην Τούμπα και μπήκε στη θέση του οδηγού στην κούρσα για την έξοδο στα ,,,,
προκριματικά του Champions League.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη κερδίζοντας 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.

Τα σενάρια

Μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής της Superleague, ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του (2-1) επί της ΑΕΚ πέρασε ξανά στην πρώτη θέση των πλέι οφ. Στο... κόλπο και ο Παναθηναϊκός, που νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό Βόλου.

Τα σενάρια για την πρωτιά:

Πρώτος ο ΠΑΟΚ, (έχει 9 βαθμούς)

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς (αυτά που απομένουν) με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα, ο Δικέφαλος του Βορρά «καθαρίζει» την υπόθεση. Εάν χάσει από το Τριφύλλι, τότε θέλει νίκη επί των Βολιωτών την τελευταία αγωνιστική και ισοπαλία ή νίκη του άλλου Δικεφάλου στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, με την Ενωση να μην νικάει πρώτα στο Βόλο Σε περίπτωση νίκης επί των Πράσινων, αλλά αρνητικό αποτέλεσμα στην Τούμπα με την ομάδα της Μαγνησίας, οι Θεσσαλονικείς θέλουν «στραβοπάτημα» των Κιτρινόμαυρων (σε ένα από τα δύο ματς) με αντίστοιχο αποτέλεσμα του δικού τους.

Πρώτη η ΑΕΚ, (έχει 8 βαθμούς)

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη και στα δύο ματς και ένα αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στα δικά του. Ακόμη όμως και με ισοπαλία στο Βόλο, τότε χρειάζεται νίκη του Παναθηναϊκού επί του Δικεφάλου του Βορρά και δική της νίκη επί των Πράσινων στην τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο που μπορεί να βολευτεί και με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική επί του Τριφυλλιού, εάν αυτό νικήσει τους Θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ και κερδίσει τους Ερυθρόλευκους (έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ). Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλει να εξαρτάται η τύχη της από τις διαθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου στην Τούμπα.

Πρώτος ο Παναθηναϊκός, (7 βαθμούς)

Ο Παναθηναϊκός παίρνει την πρωτιά στα πλέι οφ, εάν κερδίσει τους δύο Δικέφαλους στα επόμενα ματς. Επίσης, υπάρχει το σενάριο να κερδίσει την κορυφή του μίνι πρωταθλήματος με ισοπαλία επί της ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική, εάν πρώτα έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και παράλληλα ο Δικέφαλος του Βορρά «στραβοπατήσει» στην έδρα του από τους Βολιώτες. Αυτό όμως προϋποθέτει μη νίκη της Ενωσης στον Βόλο.

Ολυμπιακός Βόλου, (3 βαθμοί)

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε και μαθηματικά τη δυνατότητα για έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς για να «καπαρώσει» την τρίτη θέση της διαδικασίας, αλλά και αυτό προϋποθέτει συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει για να εξασφαλίσει την έξοδο στα προκριματικά του Europe League είναι να μην βγει η ΑΕΚ πρώτη και να μην πάρει τη θέση του ο Ατρόμητος (ως φιναλίστ). Αρα, πρέπει να κάνει τα πάντα για να κόψει βαθμούς από την Ενωση την επόμενη αγωνιστική.