Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Από την Ιωάννα Λαΐνη

Ο Πολιτισμός, της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου
Η πόλη του Μεσολογγίου, μια πόλη εμπλουτισμένη από την ιστορία της, τον πολιτισμό της και όχι μόνο. 
 Γνωρίζουμε ότι η πόλη αυτή, εκτός από την ατράνταχτη ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, φημίζεται και για τον πολιτισμό της, που τον συνοδεύουν σπουδαία μνημεία, αγάλματα, ο κήπος των ηρώων, καθώς και άλλα πολλά, που όμως δεν είναι μόνο αυτά, όπως μας ανέφεραν στο υπουργείο πολιτισμού.  
Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας εκτελούνται σημαντικά έργα, όπως.....
η Ιώνια Οδός, και οι λοιπές διασυνδέσεις της , που η αρχαιολογική υπηρεσία με κοινοτική βεβαίωση σε συνεργασία πάντα, με τον ΥΠΟΜΕΔΥ, εκτελεί πολύ μεγάλο ανασκαφικό έργο σε διάφορα μέτωπα της Ιώνιας Οδού
Ακόμη έχει γίνει προγραμματισμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τους μαθητές των σχολείων, ώστε να μπορούν να τα επισκέπτονται. Πολλά υπολογίζονται να είναι τα έργα σε ιδιαίτερα σημαντικούς χώρους, όπως η δημιουργία νέων μουσείων στο Θέρμο, ανασκαφές μνημείων, όπως στο θέατρο της Καλυδώνας και γενικότερα προσπαθούν για την βελτίωση των υποδομών τους, για τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων, της πόλης. Τα μνημεία, μουσεία, καθώς και όλα εκείνα που κάνει το Μεσολόγγι να φημίζεται για την αρχαιότητα του, απαιτούν βεβαίως ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς είναι αυξημένες για την προστασία τους.
Προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως όμως εργατικό, ευπρεπισμού αλλά και φύλαξης είναι οι απαραίτητες θέσεις εργασίας. Οι ανάγκες βέβαια αυτές καλύπτονται πάντα, από έκτατο προσωπικό που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ, που παραμένουν, έως ότου τελειοποιηθεί, το έργο.