Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Προσωπικές σχέσεις

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Κωνσταντίνα
Γρηγόρης
Σοφία

Απευθύνθηκα σε τρεις νέους, και τους έθεσα τα εξής ερωτήματα μου:
α). ποια είναι τα αρνητικά στοιχεία μιας σχέσης, β). εάν μια γυναίκα μπορεί να κάνει έναν άντρα ότι θέλει, γ). τι σημαίνει «πιστός δεσμός», δ). ποιο γεγονός θα ήταν εκείνο, που θα οδηγούσε μια σχέση σε χωρισμό, και ε). υπάρχει εμπιστοσύνη, σε μια σχέση.
Διαβάστε τι μας απάντησαν, ο Γρηγόρης, που είναι απόφοιτος της σχολής Α.Σ.Π.ΑΙ.Τ.Ε (Ηλεκτρολογίας), η Σοφία που είναι Δημοσιογράφος και......
κάνει μεταπτυχιακό στην ΕΣΟΕ, και η Κωνσταντίνα που είναι καθηγήτρια Μουσικής.
Γρηγόρης: α). δέσμευση χρόνου, β). Και βέβαια μπορεί, αφού έχει τον τρόπο της να καταφέρνει τα πάντα, γ). αφοσίωση στην σχέση, δ). απιστία, ε). πρέπει να υπάρχει, αν και δεν μπορεί να επιτευχθεί , με απόλυτη εμπιστοσύνη .
Σοφία: α). έλλειψη ελευθερίας, περιορισμένος προσωπικός χρόνος, ζήλια, μονοτονία β). εννοείται ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει έναν άντρα ότι θέλει, αρκεί να βρει τον κατάλληλο τρόπο, αλλά και κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του,
γ). πιστός δεσμός σημαίνει, σεβασμός, να μην εκμεταλλεύεσαι τον άλλον και το βασικότερο να μη τον απατήσεις, δ). πολλά από την απάτη μέχρι και την άσχημη συμπεριφορά, ε). ναι, υπάρχει αν και η εμπιστοσύνη καμιά φορά χτίζεται, σιγά-σιγά.
Κωνσταντίνα: α). έλλειψη εμπιστοσύνης, περιορισμένος χρόνος ελευθερίας, αλλά και η κακή συμπεριφορά, β). ναι, μπορεί και με πολλούς τρόπους κάλλιστα καταφέρνει τα πάντα, εάν το επιθυμεί, γ). απόλυτη εμπιστοσύνη, δ). απιστία, ε). ναι υπάρχει εμπιστοσύνη , και μόνο εάν το θέλεις πραγματικά.
Ο Γρηγόρης, η Σοφία και η Κωνσταντίνα είναι τρία νέα παιδιά, που μου δώσανε την ευκαιρία έστω για λίγο, να ακούσω την άποψη τους, για τις προσωπικές σχέσεις. Δέχτηκαν. Το μόνο όμως που αντιλήφθηκα εγώ, μέσα από την προσωπική αυτή συνάντηση μας, ήταν, πως η απιστία, η δέσμευση, καθώς και ο «προσωπικός κλεμμένος χρόνος», είναι τρεις αιτίες που τους απασχολούν περισσότερο.
Ωστόσο, οι νέοι θα πρέπει να αντιληφτούν, ότι μια «προσωπική σχέση», δεν μπορεί να είναι και «ελεύθερη».