Από την Ιωάννα Λαΐνη
Την «συνταγή της ευτυχίας», πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να την πετύχουν μα λίγοι ήταν εκείνοι που την γεύτηκαν. Η φράση «εμείς δεν μαλώνουμε ποτέ», δεν υφίσταται!
Και δεν υφίσταται για το λόγο, τον οποίο, ένα ζευγάρι δίχως καυγάδες ή λογομαχίες δεν είναι φυσιολογικό, αλλά ούτε ευτυχισμένο, διότι ο θυμός, ο εκνευρισμός, ακόμα και το ξέσπασμα, είναι μια φυσιολογική αντίδραση που κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στο
..... ζευγάρι. Οι αρνητικές στιγμές και τα πικρόχολα σχόλια πάντα θα υπάρχουν, αφού τυχαίνει πολλές φορές, να πληγώνουμε τους άλλους. Δυστυχώς όμως η ευτυχία δεν αγοράζεται, αλλά ούτε δοκιμάζεται για να δούμε εάν μας «πηγαίνει» αλλά ούτε έρχεται στα χέρια σου τυχαία!
Το να προσπαθείς να κατανοήσεις τις ανάγκες και τις ευαισθησίες του άλλου, καθώς και να προσπαθείς να δίνεις συνεχώς τον καλύτερο σου εαυτό για την σχέση σου, με τον/την σύντροφο σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεσαι στο δρόμο της ευτυχίας.
Ωστόσο, η καλή σεξουαλική σχέση μεταξύ των δύων στο ζευγάρι, αν και δεν είναι η απόλυτα απαραίτητη προϋπόθεση για μια ευτυχισμένη σχέση, εν τούτοις αποτελεί σημείο σύγκλισης και κοινής προσπάθειας για το καλύτερο δυνατό.
Οι ειδικοί βέβαια συστήνουν, ότι η «σεξουαλική επαφή», τείνει να είναι απαραίτητη στο ζευγάρι σε σημείο να διαφυλάσσει από τις αρνητικές επιδράσεις, που μπορεί να προκαλούν τόσο οι επαγγελματικές, όσο και οι οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και άλλοι περισπασμοί. Γι αυτό λοιπόν, φροντίστε να διαφυλάσσετε, όσο μπορείτε χρόνο και ενέργεια, διότι συμβάλει ουσιαστικά στην ποιότητα των δεσμών, μεταξύ των δύων ανθρώπων.
Εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι, υπάρχουν τέσσερις μέθοδοι διαμάχης και αρνητικής προσέγγισης, ανάμεσα στο ζευγάρι που προαναγγέλλουν κακές εξελίξεις, στην σχέση τους, ενώ συχνά χρησιμοποιούν μεταξύ τους την επίκριση, άρνηση, περιφρόνηση και την αμυντικότητα.
Βέβαια, τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις τακτικές αυτές σε αντίθεση όπως είναι ο θυμός, που η συμπεριφορά αυτή μπορεί να πληγώνει τον άλλον.
Πάντως, κάποιες φορές αντιλαμβάνονται το σημείο εκείνο του «τέλους», ώστε να μην πληγώσουν το ταίρι τους, ενώ είναι έτοιμοι να δεχτούν το συμβιβασμό και την συγχώρεση που σχεδόν πάντα μια διαμάχη αφήνει πίσω της, πληγές και παράπονα.