Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Παραδοχή Πιλάβιου για τις αδειοδοτήσεις: «Δεν πείθουμε»!

Η πρώτη live εμφάνιση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου σε τηλεοπτική εκπομπή, από τότε που ξέσπασαν τα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα «στημένα», ήρθε την ημέρα που ανακοινώθηκε το δεύτερο κύμα διώξεων κατά ομάδων, παραγόντων, ποδοσφαιριστών, προπονητών και διαιτητών!   Μίλησε για τις νέες διώξεις, τις αδειοδοτήσεις, τις επιτροπές της ΕΠΟ, το θέμα του Ηρακλή, τις πλαστογραφίες, τον χώρο της διαιτησίας, τη βία στα γήπεδα, το.....
Κύπελλο Ελλάδος και την Εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, σε κανένα από τα παραπάνω θέματα δεν προχώρησε σε αποκάλυψη κάποια είδησης... 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν καλεσμένος του Γιάννη Καραλή στο στούντιο της NOVA στην εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών». Αποσπάσματα από τα λεγόμενα του: 
Για τις νέες διώξεις: «Περιμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Έχει λόγο και η Λίγκα. Σε συζήτηση που είχα μαζί τους, μου είπαν πως θεωρούν ελαστική περίοδο μέχρι τέλος Οκτώβρη. Κανείς δεν θέλει πρωτάθλημα 14 ομάδων. Ούτε εγώ. Νομίζω όμως πως είναι λογικό μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό που έγινε, είναι λογικό να υπάρχει αναστάτωση. Γίνονται παρεμβάσεις από την Πολιτεία σίγουρα, δεν το αμφισβητεί ούτε η ίδια η Πολιτεία. Πρέπει να πάμε χέρι-χέρι με την Πολιτεία, αλλιώς δεν γίνεται».   
Για τη διαιτησία: «Η καχυποψία για τη διαιτησία ας μην γελιόμαστε, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Υπάρχει σε όλο τον κόσμο σχεδόν».   
Για τις επιτροπές: «Ο ΟΦΗ ήταν η πρώτη ομάδα πάνω στην οποία θέσαμε το μέτρο αυτό. Αυτό έγινε και σε άλλες ομάδες».  
Για τη διάρθρωση των επιτροπών: «Οι βαθμίδες με αυτή τη σειρά υπάρχουν από το 2007. Κανείς δεν είπε τίποτα τότε. Δεν θέλω να σχολιάζω τις αποφάσεις. Κάποιες είναι περίεργες. Αλλά δεν είναι η θέση μου αυτή. Η θέση μου είναι να παρατηρώ, το κάνουμε και έχουμε ζητήσει τακτικούς δικαστές». 
Για τις αδειοδοτήσεις: «Η αδειοδότηση για εμένα είναι ένας πολύ σωστός θεσμός. Ίσως δεν πείθουμε, τι να σας πω; Έχουμε ζητήσει ακριβώς τον κώδικα της UEFA. Ίσως πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί. Όλοι κάνουμε την αυτοκριτική μας. Θα συζητήσω το θέμα αυτό με τη Λίγκα. Δύο ομάδες δεν πήραν άδεια, όμως ακόμα είναι στα δικαστήρια».   
Για το θέμα του Ηρακλή: «Φτάνει να δείτε μόνο το υπόμνημα που έχει στείλει ο Ηρακλής στο CAS και αναφέρεται στο πρόσωπό μου. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Σέβομαι πάρα πολύ τον Ηρακλή. Μεγαλώσαμε με παίκτες όπως ο Χατζηπαναγής. Αυτές είναι αποφάσεις δικαστηρίων. Κάποτε πρέπει να κοιταζόμαστε και λίγο στον καθρέφτη. Να ρίχνουμε ευθύνες γύρω-γύρω αλλά να κοιτάμε και τις δικές μας ευθύνες. Τα λάθη μας. Δεν γίνεται να λέμε εκ παραδρομής έγινε αυτό το λάθος. Εγώ συνεντεύξεις Τύπου δεν κάνω. Μια φορά έκανα, αν θυμάστε, για να μιλήσω και να εξηγήσω το θέμα της αδειοδότησης».   
Για τις πλαστογραφίες: «Οποιοσδήποτε μέσα στην Ομοσπονδία κάνει μια παράβαση, φεύγει, απολύεται. Είχαμε μια γραπτή καταγγελία. Εξετάστηκαν όλες οι ομάδες. Όχι μόνο η συγκεκριμένη. Όλες. Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τελείωσε το θέμα. Αμέσως έφυγε ένα βάρος από πάνω μας».  
Για τις επαγγελματικές κατηγορίες: «Πιστεύω πως δεν αντέχουμε οικονομικά ως χώρα τόσες επαγγελματικές κατηγορίες. Δύο νομίζω πως είναι το ταβάνι μας».  
Για το θέμα της βίας: «Να πάμε πίσω στα προηγούμενα πάλι. Δεν χρειάζεται εδώ συνεργασία με την Πολιτεία; Έχουμε ζητήσει ιδιώνυμο, ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες και έλεγχο από τις ίδιες τις ΠΑΕ. Θα ισχύσουν τα νέα αυστηρά μέτρα, αυτό είναι δέσμευση».   
Για την Εθνική και τον Φερνάντο Σάντος: «Καταρχήν ο κύριος Σάντος έχει εκπονήσει ένα πάρα πολύ σημαντικό σχέδιο. Καταρχήν να σας πω ότι και εμείς όπως και όλος ο κόσμος υποφέρουμε οικονομικά. Νομίζω πως πρέπει να αρχίσουμε με την Εθνική ομάδα κάτω των 15 ετών. Για να έχουμε μια βάση.  Θέλω να καλέσω τον κόσμο στο παιχνίδι με την Κροατία που ίσως κρίνει και την πρόκριση. Θέλω να σας πω πως προσωπική μου άποψη είναι πως ο κύριος Σάντος πρέπει να παραμείνει για πολλά χρόνια. Εγώ θα ανανέωνα τον κ. Σάντος για άλλα δύο χρόνια από τώρα. Ελπίζω να συμφωνούν και οι υπόλοιποι. Εμένα αυτή θα είναι η πρότασή μου».   
Για το Κύπελλο Ελλάδας: «Πιστεύω πως θα γίνει κανονικά το Κύπελλο. Θα προλάβουμε. Θέλω να επαναλάβω. Αυτά που έγιναν αυτό το καλοκαίρι στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν έχουν ξαναγίνει. Θα προλάβουμε. Όλα θα γίνουν».