Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ 20 Σεπτ. 2011
Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου
Μεμονωμένος υποψήφιος
Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερ. Ελλάδας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας πρόκειται να γίνουν στις 23 Σεπτεμβρίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας αποτελείται από 21 μέλη, εκ των οποίων 12 είναι.....
Δήμαρχοι και 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στις εκλογές αυτές καλούμαστε να αναδείξουμε τα όργανα, τα οποία για πρώτη φορά θα διοικήσουν την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.
Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε, αιρετοί με εμπειρία, αποδεδειγμένα υπερκομματικοί και ανεξάρτητοι, μαχητικοί και αποτελεσματικοί οφείλουν να δώσουν τη μεγάλη μάχη για την προστασία των δικαιωμάτων της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών, καθώς και για την εμπέδωση και την εμβάθυνση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως τον εγγύτερο θεσμό στον πολίτη.
Υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1998.
Διετέλεσα Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επί δύο διετίες  (1998-2002).
Το 2002, με τον συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης» εκλέχθηκα Δήμαρχος Κύμης, αξίωμα που ανανέωσα στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006.
Το 2007 εκλέχθηκα  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Εύβοιας με την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» η οποία εξέλεξε 2 υποψηφίους.
Στις 14 Νοεμβρίου 2010, ηγούμενος και πάλι του ανεξάρτητου και υπερκομματικού συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» και με τη στήριξη των δημοτών εκλέχθηκα για 3η τετραετία Δήμαρχος στον νέο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όποια ιδιότητα και αν είχα κάθε φορά, επέλεξα  από την πρώτη στιγμή να λειτουργώ  με το τρίπτυχο: Δουλειά, Συνεργασία, Αποτέλεσμα.
Με την ίδια φιλοσοφία και επειδή πιστεύω ότι η έντονη κομματικοποίηση της λειτουργίας της Τ.Α. μόνο θετικά αποτελέσματα δεν μπορεί να έχει, τολμώ σήμερα να διεκδικώ ως υπερκομματικός και ανεξάρτητος υποψήφιος την ψήφο των συναδέλφων μου στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ της Περιφέρειας μας.
Θεωρώ πως η ΠΕΔ είναι το όργανο εκείνο που μπορεί να ενισχύσει, να προβάλει και να στηρίξει σημαντικά το έργο των Δήμων της περιφέρειας μας.
Πιστεύω, πως η ΠΕΔ δεν πρέπει να στέκεται άβουλη και πολλές φορές διακοσμητική στις σημαντικές αλλαγές που γίνονται γύρω μας με μεγάλη ταχύτητα, όπως επίσης δεν πρέπει να έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.
Στοχεύω και θα προσπαθήσω στηριζόμενος σε όλους εσάς για μια ΠΕΔ:
  • Ανεξάρτητη, υπερκομματική, ακηδεμόνευτη, αξιόπιστη και αρωγό των Δήμων, των αιρετών και των πολιτών.
  • Πρωταγωνίστρια στην προώθηση και τη δημιουργία διαδημοτικών και διακοινοτικών συνεργασιών.
  • Που θα προσδιορίσει τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας και της χώρας.
  • Που θα συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία πολύπλευρου σχεδίου-προγράμματος ανάπτυξης της Περιφέρειας, επιδιώκοντας να είναι μέσα στα κέντρα των αποφάσεων για θέματα που την αφορούν και να διαμορφώνει με τις απόψεις της, τις αποφάσεις αυτές.
Καλώ
Όλους όσους πιστεύουν ότι ο τόπος μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια Τ.Α. που:
  • Θα λειτουργεί όσο περισσότερο γίνεται ενωτικά και συλλογικά, με μια λογική υπερκομματική για να συμφιλιώνει, να ενώνει τον κόσμο και να τον κατευθύνει σε κοινούς στόχους.
  • Θα προσπαθεί και θα διεκδικεί με προγραμματισμό και σχέδιο, εφαρμόζοντας συνεχώς τη διαφάνεια και την ενημέρωση.
  • Θα διεκδικεί συνεχώς από την κεντρική εξουσία την απόδοση στους Ο.Τ.Α. των πόρων που τους οφείλει και τους έχει στερήσει, για μια πραγματικά ανεξάρτητη Τ.Α.
Όλους όσους πιστεύουν ότι:
Μπορεί, αξίζει και πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή και το κυριότερο διεκδικητική ΠΕΔ.
Καλώ όλους αυτούς:
Να πλαισιώσουν και να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε σε μια παραγωγική και δημιουργική τετραετία, με στόχο τη βελτίωση, αλλά και την αποκατάσταση του θεσμού της Τ.Α., μέσα από τις διοικήσεις των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ.
Εμείς που αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για μία πραγματικά ακηδεμόνευτη, μη εξαρτώμενη αυτοδιοίκηση, με οράματα, χωρίς παραγκωνισμούς και αποκλεισμούς, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, ώστε οι δημοτικές αρχές να μπορούν να αναπτύξουν το έργο τους σ’ ένα πραγματικά δημοκρατικό περιβάλλον.
  • Διεκδικώ την ψήφο των συναδέλφων μου, έχοντας συγκεκριμένο όραμα και εμπειρία στη συλλογική και υπερκομματική δράση της αυτοδιοίκησης.
  • Διεκδικώ την ψήφο όλων, των συναδέλφων μου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών εντάξεων, γιατί στην κρίση που δημιουργεί η εξάρτηση της Αυτοδιοίκησης αντιτείνουμε την οικονομική και οργανωτική αυτοτέλειά της και την αποδέσμευσή της από τον εναγκαλισμό των κομμάτων.
  • Διεκδικώ την ψήφο των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για να απαιτήσουμε μαζί μια ΚΕΔΕ δημιουργική, με σχέδιο, όραμα και δράση, η οποία θα καθορίσει ένα νέο πλαίσιο αρχών, λειτουργιών και αγώνων για την αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς