Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΛΟΓΟΣ
ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναγορεύεται ο ....διακεκριμένος φιλόλογος-εκπαιδευτικός, λογοτέχνης, ανθολόγος, μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων και κριτικός, Νίκος Δ. Τριανταφυλλόπουλος.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου) στις 7 το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής και περιλαμβάνει την επίδοση Επαίνου (Laudatio) και Διασήμων καθώς και την αναγόρευση του τιμώμενου.

Η τιμή αποδίδεται εξ αφορμής του Παπαδιαμαντικού έτους 2011, δεδομένου ότι ο Νίκος Δ. Τριανταφυλλόπουλος αφιέρωσε και αφιερώνει μεγάλο μέρος της ζωής του, στη μελέτη και την κριτική έκδοση των Απάντων του Παπαδιαμαντικού έργου.
Για τη νέα τιμητική αναγνώριση στο πρόσωπο και το έργο του συμπολίτη Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου, ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, δήλωσε:
«Ο Νίκος Δ. Τριανταφυλλόπουλος, ως δημιουργός και ως άνθρωπος, μεγαλώνοντας και ζώντας με την οικογένειά του στη Χαλκίδα, έχει αποδείξει τη βιωματική αγάπη του στην πόλη.
«Τα Νεφούρια» του, το εν Χαλκίδι φιλολογικό φυλλάδιο που επιμελείται, στέκεται επίμονος τόπος συνάντησης των αντίθετων ρευμάτων και αφετηρία ταξιδιού της νόησης από το τοπικό στο οικουμενικό.

Φορέας εξαίρετου ήθους και σπάνιας σεμνότητας, αποτελεί υποδειγματική παρουσία του γνήσιου και του ουσιαστικού. Ένας άοκνος και συστηματικός διανοούμενος, στον οποίο οφείλουμε πολλές χάριτες.

Εκ μέρους όλων των Χαλκιδέων, τον ευχαριστώ θερμά και του εύχομαι υγεία και δύναμη για να συνεχίζει το δημιουργικό του έργο. Ένα έργο που κάθε μέρα που περνά αναγνωρίζεται περισσότερο, γιατί είναι φτιαγμένο από μεράκι και κόπο, από αέναη δίψα και έμπνευση.

Σήμερα μας δίνει μια ακόμη αφορμή και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει και οφείλουμε να τιμούμε εκείνους που υπήρξαν και αυτούς που υπάρχουν άξιοι της πόλης μας. Με την προσδοκία πως η τιμή προς αυτούς, ίσως κάποτε μπορέσουμε να αντανακλά άξια και σε όλους εμάς.»