Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΣΕ

ΑΡΘΡΟ 19 ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ 
Σε συνέχεια της ενημέρωσης των σωματείων, ανακοινώνεται το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα, περί Βίας, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι κυρώσεις που επιβάλλονται από το αρμόδιο όργανο, σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά:


1. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή....
προσπαθεί να επηρεάσει αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους πέντε (5) ετών τουλάχιστον.

3. Ιδιαίτερη επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και ιατρών αγώνα εντός του γηπέδου από αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με εντεταλμένη από την ομάδα υπηρεσία στον χώρο αυτό.


4.
Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α) διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές,

β) αφαίρεση βαθμών και

γ) υποβιβασμός ομάδας