Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαλπιγγίδης «απάντησε» στον... θρασύ Κουτσιανικούλη

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε μια δεύτερη ήττα από τον Εργοτέλη μέσα στην ίδια αγωνιστική σεζόν, όμως, παρά το γκολ του Κουτσιανικούλη που «πάγωσε» την ήδη μισοάδεια Τούμπα, τελικά ο «Δικέφαλος» με τον βελτιωμένο Σαλπιγγίδη του Β’ ημιχρόνου, κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει τη νίκη χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο ....
Έλληνας επιθετικός και μετέτρεψε σεγκολο Λίνο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε «μουδιασμένα» το παιχνίδι. Με προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην άμυνα έδινε την ευκαιρία στον Εργοτέλη να δημιουργεί κινδύνους με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές η ομάδα της Κρήτης κατάφερε να παγώσει την Τούμπα με τον Κουτσιανικούλη.


Συγκεκριμένα στο 32ο λεπτό ο βραχύσωμος επιθετικός πρόλαβε τον Γλύκο και ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ η αλήθεια είναι ότι στον πανηγυρισμό του το... παράκανε προκαλώντας τον κόσμο του ΠΑΟΚ που στην πραγματικότητα, ποτέ δεν του «φώναξε» για τις κακές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Δικεφάλου.


Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσουν, αλλά έως τη λήξη του ημιχρόνου παρέμεινε νωθρός και προβλέψιμος στις επιθετικές επιλογές του.


Στην επανάληψη ο «δικέφαλος» μπήκε δυνατά, ανέβασε την απόδοση του και πίεσε την άμυνα του Εργοτέλη. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 55', όταν ο Ρομπέρ γύρισε παράλληλα από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα! Το
γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Μπόλονι και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους Κρητικούς για να προηγηθούν στο σκορ. Εχασαν στο δίλεπτο 60'-62' δύο πολύ καλές ευκαιρίες και στην προσπάθεια τους να φθάσουν στογκολ άφησαν κενά στην άμυνα τους και λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έφθασαν κοντά στο δεύτερογκολστο 70' με τον Λεάλ και στο 74' με τον Φραγκουλάκη.

Ο ΠΑΟΚ μπρος στον κίνδυνο να βρεθεί και πάλι πίσω στο σκορ ανέβασε ξανά στροφές και στο 80ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί στο τελικό σκορ (2-1) με πέναλτι του Λίνο, που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης σε χέρι του Κυριακίδη.


Ο διαιτητής Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φωτάκη, Μπέτο, Γιαλούση.


ΠΑΟΚ (Μπόλονι):
Γλύκος, Ετο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ (63' Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Ρομπέρ (75' Σταφυλίδης).

Εργοτέλης (Καραγεωργίου):
Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ολίσε, Μπέτο (85' Χαντί), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης (67' Φραγκουλάκης), Λεάλ (76' Μπούντιμιρ), Κατσικοκέρης.