Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ασταμάτητος ο Πλατανιάς, βήμα παραμονής τα Ψαχνά


Την… τρελή κούρσα του στο πρωτάθλημα συνέχισε ο Πλατανιάς Χανίων καθώς διατήρησε το αήττητο στο Μάλεμε και απέναντι στον Πιερικό, επικρατώντας με 1-0 και μένοντας μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Οι Χανιώτες χάρη σε γκολ του Μιρτσέτα στο 16’ με .....πέναλτι και παρότι από το 58’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Πάγκαλου), κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το φινάλε και ό,τι και αν γίνει στο ματς της Δευτέρας μεταξύ της Βέροιας και του Πανθρακικού, θα παραμείνουν στο ρετιρέ.


Βήμα σωτηρίας από τον Ηρακλή Ψαχνών


Με γκολ του Μούσα Ποκόνγκ ο Ηρακλής Ψαχνών επικράτησε 1-0 του Αγροτικού Αστέρα και έκανε βήμα παραμονής.


Από τις 27 Νοεμβρίου και τη νίκη (1-0) σε βάρος του Διαγόρα είχαν να πανηγυρίσουν τρίποντο οι Πράσινοι και χρειάστηκε να φτάσουμε στις 15 Ιανουαρίου για να νικήσει ο Ηρακλής Ψαχνών χάρη σε γκολ του νεοαποκτηθέντα Μούσα Ποκόνγκ, ο οποίος από το καλοκαίρι περίμενε πώς και πώς να εκδοθεί το δελτίο του και να βοηθήσει την ομάδα των Ψαχνών.


Ο Αφρικανός, όπως και οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες έδωσαν στον Ηρακλή την ώθηση που τόσο έψαχνε και το 1-0 σε βάρος του Αγροτικού Αστέρα απομάκρυνε τους «πράσινους» πέντε πόντους από τις επικίνδυνες θέσεις.


Εύκολα η Παναχαϊκή


Η βαριά ήττα από την Αναγέννηση Επανωμής πείσμωσε τους Πατρινούς που ξέσπασαν στον Φωκικό. Οι κοκκινόμαυροι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έφτασαν άνετα στη νίκη με 3-1 που τους απομακρύνει και άλλο από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας.


Υπό το βλέμμα του Βασίλη Βούζα που θα αναλάβει από σήμερα και τυπικά τα ηνία του συλλόγου, η Παναχαϊκή προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Φουρτάδο, διπλασίασε τα τέρματα της στην επανάληψη με τον Ντίνα, η ομάδα του Μιχάλη Κασάπη μείωσε προσωρινά, με τον Ουρτάδο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.


Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες. Ακόμα μία κακή εμφάνιση για τον σύλλογο της Άμφισσας εκτός έδρας.


Επεισόδια στα Μέγαρα


Ένταση δημιουργήθηκε μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Βύζαντα Μεγάρων και την Καλλιθέα (2-1).


Κατά την έξοδό τους από το γήπεδο κάποιοι φίλοι των φιλοξενούμενων συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών κάποιοι έσπασαν τη τζαμαρία του συνδέσμου του Ολυμπιακού που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο.


Στο αγωνιστικό μέρος, ο Βύζας Μεγάρων αν και προερχόταν από τη συντριβή στην Κομοτηνή και μολονότι δεν συμπλήρωνε ούτε 18αδα (14 παίκτες στην αποστολή), κέρδισε 2-1 την Καλλιθέα με ανατροπή και σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του εντός έδρας.


Νέα αυτοκτονία -μετά τα Ψαχνά- για την Καλλιθέα που προηγήθηκε με τον Σταύρου (10'), αλλά έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 20' λόγω αποβολής του Κουτρουμπή.


Τα γκολ για τους νικητές ο Ροβίθης στο 62' και ο Ηλιόπουλος στο 73'. Δυνατά μέσα στο παιχνίδι της παραμονής οι Μεγαρείς παρά το γεγονός ότι έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.


Σε αγώνες για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος Β' εθνικής, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:


Καλλονή-Λάρισα 1-0

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 1-2
Πλατανιάς-Πιερικός 1-0
Παναχαϊκή-Φωκικός 3-1
Αναγ.Γιαννιτσών-Αναγ.Επανομής 0-1
Ηρακλής Ψαχνών-Αγρ.Αστέρας 1-0
Βύζας-Καλλιθέα 2-1
Βέροια-Πανθρακικός (16/1)
Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας Δεν ορίστηκε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

1. Πλατανιάς 24
. Βέροια 21 -10αγ.
3. Πανθρακικός 20 -10αγ.
4. Αναγέννηση Επανομής 20
5. Λάρισα 19
6. Αναγέν. Γιαννιτσών 17
7. Πανσερραϊκός 16
. Πιερικός 16
9. Καλλιθέα 15
. Καλλονή 15
11. Εθνικός Αστέρας 12 -10αγ.
12. Ηρακλής Ψαχνών 12
13. Αγροτικός Αστέρας 11
14. Παναχαϊκή 11
. Βύζας Μεγάρων 11
16. Φωκικός 7
17. Θρασύβουλος 5
18. Διαγόρας 4 -10αγ.
* Η Παναχαϊκή ξεκίνησε με -5 βαθμούς λόγω τιμωρίας.
* Από τον Εθνικό Αστέρα αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί λόγω τιμωρίας.