Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Η ΙΣΤΙΑΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
 Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Πόλη της Ιστιαίας τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο την ....
Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2012, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, προεξάρχοντος των εορτίων εκδηλώσεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Αφ’ εσπέρας εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως.

Ανήμερα της πανηγύρεως ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου ανά τας οδούς της Πόλεως, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Περιφερείας, των Αρχών και του πιστού Λαού του Θεού.

Μετά την Λιτανεία και την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο παρακείμενο Βησσαριώνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ι. Μητροπόλεως, όπου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα του Ιδρύματος αυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας. 


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ