Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Με διαφορά 10% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση της VPRC που έγινε για το περιοδικό «Επίκαιρα».

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται θετική επίδραση της αλλαγής ηγεσίας του κινήματος.

Συγκεκριμένα, στην.....
εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ΝΔ προηγείται με 22,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 12,5%, από 11% στην προηγούμενη μέτρηση.

Τα ποσοστά της ΝΔ και του ΛΑΟΣ παρουσιάζουν πτώση, καθώς το κόμμα του Πάνου Καμμένου Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να εξασφαλίζει 11%.


Ο ΛΑΟΣ εμφανίζεται αρκετά «τραυματισμένος», συγκεντρώνοντας 3% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ενώ η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 3,5%.


Η Δημοκρατική Αριστερά που σε διάστημα τριών μηνών έκανε ένα δημοσκοπικό άλμα από το 8% στο 16%, σήμερα υποχωρεί στο 11,5% βάσει της δημοσκόπησης.


ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σταθερά σε διψήφια ποσοστά, με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει ίδιο ποσοστό με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 12,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 12%.


Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Δημαράς με 45% θετικών ψήφων και ακολουθούν ο Φώτης Κουβέλης με 40%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 31%.


Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 29% και στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς και η Αλέκα Παπαρήγα με το ίδιο ποσοστό (20%). Στην τελευταία θέση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 11%.