Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Προθεσμία για να απολογηθούν από την Τετάρτη 25 Απριλίου έως και την Παρασκευή, 27 του μηνός, ζήτησαν και έλαβαν και οι δέκα κατηγορούμενοι στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Πολύ νωρίς το πρωί εμφανίστηκε στον ....
ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και αργότερα προσήλθε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή είναι και ο αδελφός της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, που έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας το ψευδές όνομα, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας από την οποία αγόρασε το σπίτι η σύζυγος του πρώην υπουργού.
Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής, αφού μελετήσει τα ευρήματα- κατασχεθέντα από ελέγχους στα σπίτια των εμπλεκομένων, θα κρίνει εάν στην υπόθεση θα απαγγείλει νέες κατηγορίες που να αφορούν τη διάπραξη άλλων αδικημάτων, καθώς και αν προκύπτει ποινική εμπλοκή και για άλλα πρόσωπα, πλην των 15 ήδη κατηγορουμένων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ανάκριση για την υπόθεση θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τέσσερις μήνες που ορίζει ο νέος νόμος για τις δικογραφίες που αφορούν διαφθορά αξιωματούχων.