Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νέα στοιχεία για τα «στημένα» κατέθεσε ο Κούγιας στον ανακριτή

Στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή, Γιώργου Καλόφωνου, για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βρέθηκε και κατέθεσε από το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκανε δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία, ότι έχουν βρεθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κερδισμένα από ....το στοίχημα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ότι έχουν προκύψει και νέοι κατηγορούμενοι.

Ο γνωστός ποινικολόγος, μίλησε στην εκπομπή «Έφεση» στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:


«Kατέθεσα σήμερα επί επτά περίπου ώρες στον κύριο ανακριτή. Έδωσα πολλές διευκρινίσεις για την προηγούμενη κατάθεσή μου. Υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία, καθώς διασταυρώθηκαν τηλεφωνικοί αριθμοί παραγόντων και βρέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, προϊόν κερδών από το στοίχημα.


Θα υπάρξουν νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λιγκ που σώθηκε και στέλεχος άλλης ομάδας. Επίσης, θα κληθούν ως κατηγορούμενοι στελέχη ομάδων της Football League, μάνατζερ και διαιτητής. Εκτιμώ ότι συνολικά θα φτάσουν τους εννέα οι νέοι κατηγορούμενοι (σ.σ. πέραν των 83 οι οποίοι ήδη διώκονται ποινικά)».


Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών θα ξεκινήσει η κλήση των κατηγορουμένων σε απολογία, ενώ προς την ολοκλήρωσή της οδεύει και η απομαγνητοφώνηση των υπολοίπων συνομιλιών που είχε καταγράψει πέρυσι η ΕΥΠ.