Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση των εργαζομένων των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ

Συμπατριώτισσες-Συμπατριώτες, 

Για μια ακόμα φορά, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, χρησιμοποιώντας το εργασιακό μας δικαίωμα που είναι η απεργία διαρκείας, μη αντέχοντας άλλο την ανάλγητη, αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Γιάννη Μπουροδήμου.Ο κ. Μπουροδήμος επί 15 μήνες προσπαθεί με.... αθέμιτο τρόπο να στείλει 33 εργαζόμενους στην ανεργία, αρνούμενος να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εντολές της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες έχουμε δικαιωθεί, αφού οι συμβάσεις μας κρίθηκαν νόμιμες.

Όμως ο κ Μπουροδήμος, εφαρμόζοντας το δικτατορικό δόγμα "αποφασίζουμε και διατάσσουμε", τοποθετεί τον εαυτό του πάνω από τους θεσμούς, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου και καταπατώντας το συνταγματικό μας δικαίωμα για ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού εξάντλησε όλα τα υπόγεια μέσα με σκοπό να ανατρέψει τις ληφθείσες αποφάσεις, δεσμεύτηκε στη συνέχεια απέναντί μας να προχωρήσει στις από το νόμο απαραίτητες ενέργειες για την υπηρεσιακή μας τακτοποίηση και να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την καταβολή μέρους των μισθών που μας οφείλονται, αφού επί πολλούς μήνες παραμένουμε απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, ζώντας πλέον με δανεικά. Δυστυχώς όμως αθέτησε κι αυτή την υπόσχεση, εφευρίσκοντας διάφορες προφάσεις και αστήρικτες δικαιολογίες.
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, απέναντι στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την κατάφωρη αδικία που υφιστάμεθα, το έσχατο μέσο άμυνάς μας είναι η απεργιακή μας κινητοποίηση και θέλουμε να ζητήσουμε την κατανόησή σας για την όποια ταλαιπωρία θα μπορούσε αυτό να προκαλέσει.
Το μόνο που διεκδικούμε είναι το δικαίωμά μας στη δουλειά και είμαστε βέβαιοι ότι, χάρη στη δική σας συμπαράσταση, ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.
19 Απριλίου 2012
Η Διοικούσα Επιτροπή