Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ–ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΑΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

Με την 160/28-5-201 απόφαση του, η οποία ελήφθη ομόφωνα σε ανοιχτή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα..
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του ΟΑΑΕ να διακόψει την λειτουργία του γραφείου του στο Αλιβέρι, στο πλαίσιο περικοπής δαπανών.
Το τμήμα του ΟΑΑΕ στο Αλιβέρι καλύπτει μία πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή, με δύσκολο ανάγλυφο και προβληματική συγκοινωνία, που περιλαμβάνει την....
Κύμη, τις Κονίστρες, το Αυλωνάρι, το Αλιβέρι, τα Στύρα, το Μαρμάρι ,τη Κάρυστο, την Αμάρυνθο, το Γυμνού και το νησί της Σκύρου. Έχει 3.500 ασφαλισμένους και δέχεται περισσότερες από 50 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα.
Με τα δεδομένα αυτά, η προβαλλόμενη αιτιολογία, ότι με την διακοπή της λειτουργίας περιστέλλονται οι δαπάνες λειτουργίας του ΟΑΕΕ, από την περικοπή του ενοικίου των γραφείων, αποτελεί ανεπίτρεπτη μεταφορά μεγαλύτερου οικονομικού βάρους στις πλάτες των ασφαλισμένων, που θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Χαλκίδα για να εξυπηρετηθούν, επωμιζόμενοι το οικονομικό βάρος της μετακίνησης και την απώλεια του χρόνου. Έτσι δεν περιστέλλεται αλλά εντείνεται η οικονομική κρίση.
Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο, επιθυμώντας να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των δημοτών του, προσέφερε στον ΟΑΕΕ, για να στεγάσει το γραφείο του περιοχής Αλιβερίου, την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Μηλακίου. Απ΄ότι φαίνεται δεν τους ικανοποίησε η λύση αυτή και επιμένουν στην απόφαση τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, συγκροτεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή , η οποία θα αποτελείται από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, τους Δημάρχους των όμορων Δήμων, πολιτικές δυνάμεις, όλες τις παρατάξεις, τα σωματεία, και την εξουσιοδοτεί να συναντηθεί με εκπροσώπους του οργανισμού και του αρμόδιου Υπουργείου για να δεσμευτούν για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας..
Το δίκαιο αίτημα μας, αναγνώρισαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των φορέων της Περιφέρειας, των όμορων Δήμων Καρύστου και Σκύρου, (των οποίων οι δημότες θίγονται επίσης από την άδικη και παράλογη αυτή απόφαση), των Τοπικών Συλλόγων και πλήθος πολιτών.