Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΕΠΟ


Πολλές ήταν οι... διαρροές για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, στην ψήφιση του διοικητικού απολογισμού στη σημερινή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Ο πρώτος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου είδε τις δυνάμεις του να απομειώνονται σημαντικά, καθώς στη σχετική διαδικασία υπέρ του ψήφισαν μόνο 32 Ενώσεις (έναντι 54 πέρυσι), από τις συνολικά 57. Το γεγονός έχει τη σημασία του, καθώς τον ερχόμενο Οκτώβριο θα διεξαχθούν οι εκλογές της Ομοσπονδίας.
Από τις εναπομείνασες Ενώσεις, οι 14 ψήφισαν «όχι» και οι ....
9 «παρούσες», ενώ οι ΕΠΣ Δράμας και Σάλας ήταν απούσες. Τον απολογισμό καταψήφισαν οι Ενώσεις των Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Φωκίδας, Άμμου και Δρόμου.

«Παρούσες» ψήφισαν η Σούπερ Λίγκα και οι ΕΠΣ Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνης, Σάμου, Φλώρινας, Χανίων. Αντίθετα με το διοικητικό, ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα.


Πιλάβιος: «Θα δώσω λύση για Βόλο και Καβάλα»


Στο μεταξύ, ανοιχτό άφησε το θέμα των μεταγραφών για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, όπως επίσης και την επαναφορά των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, στη διάρκεια της ΓΣ.


Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Πιλάβιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Με τη σταθερότητα, με την ισορροπία, με τη νηφάλια και ψύχραιμη προσέγγιση, με την αποδοκιμασία των ακροτήτων, με το σεβασμό στη νομιμότητα και στη διάκριση των εξουσιών και πάνω απ' όλα με πίστη στις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Για αυτό είναι σημαντικό η ηγεσία να λειτουργεί υπεύθυνα και συνεκτικά. Να αθροίζει και να πολλαπλασιάζει και όχι να αφαιρεί ή να διαιρεί. Προσωπικά, αυτή την αριθμητική ξέρω και αυτή έβαλα σε εφαρμογή».


Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, υποστήριξε ότι «υπάρχει μία δυσλειτουργία στο ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που έχει να κάνει με δυστοκία λήψης αποφάσεων. Συζητούνται θέματα, υλοποιούνται, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται οι αντίθετες απόψεις. Αυτό είναι μειονέκτημα. Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε δύο Γενικές Συνελεύσεις. Από τις 22/7 μέχρι σήμερα μία νέα ποδοσφαιρική περίοδος, ζήσαμε κάποια πράγματα που έτσι όπως ωραιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο ήταν σαν να ζούσαμε σε άλλη χώρα».


Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, έκανε ευθεία επίθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον οποίο χαρακτήρισε «λίγο» και «ανίκανο»: «Λέξη για τα στημένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα, τη φράση "ο φερόμενος αρχηγός της Μαφίας έλεγε στον πρόεδρο". Παίρνατε εντολές από τη φερόμενη Μαφία και τον αρχηγό της Αχιλλέα Μπέο. Τα κάνατε ή δεν τα κάνατε; Είναι ψέματα; Στα στημένα ποια τιμωρία είδατε; Είδατε ίση μεταχείριση στις ομάδες; Αυτό που έπαθε ο Ηρακλής το έπαθαν άλλες ομάδες; Έχετε ανάστημα δυσανάλογο με τη διοίκηση σας, κ. Πιλάβιε. Δεν λέω ότι δεν είστε έντιμος, αλλά είστε λίγος και ανίκανος».


Στη δευτερολογία του, ο κ. Πιλάβιος απάντησε στα ζητήματα που έθεσαν οι Ενώσεις, αλλά η «είδηση» βγήκε στην αναφορά του για τα κριτήρια αδειοδότησης, καθώς οι φήμες θέλουν να τίθεται θέμα αλλαγής των ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, κατά τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας την ερχόμενη Τετάρτη.


Η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ ότι «πρέπει να χαμηλώσουν τα κριτήρια αδειοδότησης, τώρα θα είχε πέσει η Ελλάδα αν ίσχυε αυτή η ποινή και αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποιο σημείο», ερμηνεύθηκε ως «προάγγελος» της άρσης απαγόρευσης των μεταγραφών, που ισχύει τώρα.


Ο κ. Πιλάβιος αρνήθηκε ότι είχε εμπλοκή υπέρ συγκεκριμένης ομάδας στο θέμα των αδειοδοτήσεων: «Με έχετε για ηλίθιο; Θα κάτσω εγώ να επηρεάσω την επιτροπή για μια ομάδα; Γιατί δεν επηρέασα για άλλες τρεις; Αν επηρεάζω, γιατί να μπει μια και να μην μπουν όλες; Χαζός είμαι; Να περάσουν όλοι. Δεν επηρεάζω κύριοι, δεν μιλάω σε επιτροπές».


Για τις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, υπογράμμισε ότι «έγιναν τεράστια λάθη, κι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να αποκατασταθεί. Γίνεται εμβόλιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ για να δώσει άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, το πιστεύω και έχουν δίκιο. Η λύση πρέπει να είναι νόμιμη, να γίνει αποκατάσταση και θα γίνει όσο περνάει από το χέρι μου».