Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Παναγιώτη Σίμωση, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων κα Αγιοστρατίτη Βούλα, -παρουσία των επιμελητηριακών συμβούλων κ.κ. Λαλανίτη Γιάννη, Μαραγκό Γιάννη και Κουτσαύτη Σπύρο-, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δ. Αναγνωστάκης και συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους....
Μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Νομού μας.
Συγκεκριμένα στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ύφεσης και της ανταγωνιστικότητας. Μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ανάγκη μείωσης του κράτους, τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος, την αποκατάσταση της σταθερότητας και την απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας, τη λειτουργική ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των φορολογικών υπηρεσιών και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
Κοινός τόπος όλων των παρεμβάσεων στη συζήτηση, αποτέλεσε η άμεση ανάγκη αναστροφής της οικονομικής πολιτικής, που δυστυχώς οδηγεί τις Μ.Μ.Ε. σε αδιέξοδο και λουκέτο.
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστεί δραστικά το παραεμπόριο, με συστηματικούς ελέγχους στα κέντρα εισαγωγής και διακίνησης λαθραίων εμπορευμάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων και δήμευση αυτών των εμπορευμάτων.
Σε σχέση με τα τοπικά ζητήματα υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Εύβοιας, έτσι ώστε να γίνει Πύλη εισόδου και κέντρο διακομιστικού εμπορίου με παράλληλη αξιοποίηση των λιμανιών Χαλκίδας, Κύμης και Μαντουδίου.
Να στηριχθούν τα επώνυμα τοπικά προϊόντα και να αναζητηθούν τρόποι τόνωσης της τοπικής οικονομίας, με βάση το θεματικό τουρισμό.
Τέλος και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, που θα βοηθήσει την κοινή δράση προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της τοπικής μας κοινωνίας.