Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τελικός κυπέλλου Ελλάδος

Ο Ολυμπιακός θα μπει με τον τίτλο του φαβορί στον αυριανό τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα (20:30, ΟΤΕ, ΑΝΤ1), αλλά αυτό δεν φάνηκε να αρέσει ιδιαίτερα στον τεχνικό του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ο ποιος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ, ότι «όποιος νομίζει ότι θα κερδίσουμε με ταμπέλα την ιστορία και το όνομά κάνει λάθος». Από την πλευρά του, ο Σάκης Τσιώλης, επεσήμανε, ότι κάθε άλλο παρά το ρόλο του «κομπάρσου» θα έχει ο Αστέρας Τρίπολης στον τελικό.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου:


Οι δηλώσεις του Μίτσελ:
Για το πρόβλημα υγείας που ξεπέρασε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους....

πάντες για το ενδιαφέρον που έδειξαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Είμαι καλά και θα είμαι στον τελικό. Ευτυχώς στο ποδόσφαιρο οι παίκτες είναι οι πιο σημαντικοί κι αυτοί θα αγωνιστούν αύριο στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί τις μέρες που έλειπα δούλευαν το ίδιο σκληρά, ίσως και σκληρότερα. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου που συνέχισαν να δουλεύουν σκληρά όπως όλη τη χρονιά».

Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Σεβόμαστε αντίπαλο, είμαστε συνειδητοποιημένοι, συγκεντρωμένοι, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και θα έρθουμε για να κερδίσουμε το Κύπελλο».

Για το εάν έχει καταλήξει στο σχήμα: «Όχι, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, έχουμε ακόμα μια προπόνηση, όμως έχουμε καταλήξει στο σχήμα, στους παίκτες και στις εναλλακτικές».

Για το αν υπάρχει άγχος λόγω του τίτλου του φαβορί: «Πάντα νιώθω την υποχρέωση να κερδίζω τα ματς που παίζω. Και μου αρέσει να πηγαίνω ως φαβορί γιατί σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε απέναντί μας μια εκπληκτική ομάδα που έχει κάνει πολύ καλή πορεία όπως κι εμείς. Όποιος νομίζει ότι αύριο θα κερδίσουμε με την ταμπέλα του φαβορί, με το όνομα και την ιστορία κάνει μεγάλο λάθος».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Αστέρα: «Είναι συμπαγής, δυνατή, ενωμένη ομάδα και δεν χαρίζει τίποτα. Πιστεύω πως βρίσκεται στον τελικό δίκαια. Εμείς κι αυτοί είμαστε οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα και με τον ΠΑΟΚ είναι τα μεγάλα φαβορί για το Champions League. Εμείς αύριο πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε και να το παλέψουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κι όποιος πιστεύει ότι ο Αστέρας θα μας δώσει το Κύπελλο στα χέρια κάνει μεγάλο λάθος» είπε.

Τέλος, μιλώντας για το πόσο σημαντικό θα είναι να πάρει το Κύπελλο και κατά συνέπεια το νταμπλ ως προπονητής, καθώς δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο στην Ισπανία, κατέληξε: «Θέλω πάρα πολύ να το κερδίσω, είναι πολύ σημαντικό για μένα. Στην καριέρα μου και ως παίκτης έχω πάρει μόνο ένα νταμπλ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο. Γι αυτό και το θέλω πολύ. Είναι λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε την κλάση του συλλόγου και να δείξουμε ποιο θέλουμε να είναι το μέλλον μας. Να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα».

Μανιάτης: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»


Ο Γιάννης Μανιάτης, εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του είπε για την πίεση που νιώθουν όλοι στο Λιμάνι: «Είμαστε προετοιμασμένοι για το ματς. Είναι ο δεύτερος στόχος που έχουμε ως Ολυμπιακός. Θέλουμε το νταμπλ και για μας και για τον κόσμο γιατί δεν παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε προσηλωμένοι δουλέψαμε σκληρά. Όλοι ξέρουμε τι να κάνουμε στο γήπεδο και πρέπει να το κατακτήσουμε».

Στην ερώτηση αν είναι σημαντικό για έναν παίκτη να παίρνει δυο σερί νταμπλ, απάντησε:
«Ναι σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να παίρνω συνεχόμενα τρόπαια στη συλλογή μου. Σαν Ολυμπιακός είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε κάθε πρωτάθλημα και κάθε Κύπελλο που μπορούμε».

Όσο για τον τελικό:
«Στους τελικούς όλα γίνονται είναι δύσκολο ματς, ο Αστέρας μετά από μας έχει την καλύτερη ομάδα. Αύριο δεν κοιτάμε το θέαμα, κοιτάμε μόνο το Κύπελλο. Δεν παίξαμε καλά στη χρονιά, αλλά δεν είναι ώρα να κοιτάξουμε το θέαμα. Το θέαμα και το καλό ποδόσφαιρο θα το ξεκινήσουμε από τη νέα χρονιά με τον προπονητή που μας δείχνει τι θέλει στο γήπεδο», σημείωσε.


Τσιώλης: «Ζούμε το όνειρο μας»
Κάθε άλλο παρά το ρόλο του κομπάρσου δεν θα έχει ο Αστέρας Τρίπολης στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό επεσήμανε ο Σάκης Τσιώλης.

Οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη:
Για τον τελικό:
«Είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έρχεται δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να απολαύσουν το ταξίδι, να μην έχουν άγχος και να απολαύσουν το παιχνίδι. Να μην παρασυρθούμε από το παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να είμαστε μέσα στο στόχο μέχρι το φινάλε. Έχουμε δώσει καλή εικόνα και πρέπει να τη διατηρήσουμε. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Στο τέλος του παιχνιδιού μακάρι να είμαστε νικητές και ευχαριστημένοι. Θέλαμε να φτάσουμε στα 9 ματς στο Κύπελλο. Το καταφέραμε και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Ζούμε το όνειρο μας».

Για τα καλά σχόλια από τους παίκτες του Ολυμπιακού για τον Αστέρα: «Είναι μεγάλη υπόθεση μια ομάδα σαν τον Αστέρα να ακούει τέτοια λόγια από αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός. Να λένε για εμάς ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Για τα πλάνα του: «Σαν προπονητής έκανα τρεις ημιτελικούς για να φτάσω εδώ. Μακάρι να μη φτάσω σε τρεις τελικούς για να το κατακτήσω. Παίζει ρόλο η τακτική και όχι ο σχηματισμός σε αυτά τα ματς. Έχουμε μαζί μας το Φούλοπ, το βασικό μας γκολκίπερ και είναι ο γκολκίπερ που θα ξεκινήσει»

Για τις εντολές του προς τους παίκτες του:
«Να παίξουμε χωρίς φόβο. Υπάρχει αγωνία. Και αυτό είναι δικαιολογημένο. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό μετράει. Δεν πρέπει να μείνουν τα παιδιά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν. Να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για την απόδοση της ομάδας του και την πορείας της μέχρι τον τελικό: «Κορυφώθηκε με τον ΠΑΟΚ μια αντίδραση του κόσμου υπέρ μας. Ήταν μια ικανοποίηση. Το μεγαλύτερο όφελος ήταν η πόλη που ζούσε μαζί μας και ήταν ευτυχισμένη».

Για το πώς φαντάζεται τους πανηγυρισμούς: «Αν το πάρουμε θα γυρίσουμε Τρίπολη. Μακάρι να έρθει αυτή η στιγμή. Μετά θα αρχίσουν οι χοροί και οι γιορτές για τις επιτυχίες μας. Ο τελικός έχει σχέση με το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ γιατί αν το κατακτήσουμε θα έχουμε περάσει δύο γύρους στην Ευρώπη».

Για το πως θα παίξει ο Αστέρας και τι πρέπει να κάνει για να νικήσει τον Ολυμπιακό: «Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Σε αυτό το ματς πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι αντι-ποδόσφαιρο. Ο Μπόμπι Ρόμπσον είχε πει ότι πάντα ο προπονητή πρέπει να έχει σκέψη και για τον εφιάλτη. Προετοιμαστήκαμε για όλα. Ο στόχος είναι να δείξει ο Αστέρας στην Ελλάδα ότι δικαιούται να είναι εδώ».